"Красавицата и звярът" с Ема Уотсън дебютира с рекордни приходи

Pinterest LinkedIn +

Най-актуалният проект на Disney – Beauty and the Beast (Красавицата и Звяра) – се превърна в абсолютен шампион по приходи още от момента на официалната си премиера. Лентата спечели умопомрачителните $170 милиона в САЩ и общо $350 милиона в световен мащаб още през първия уикенд.

По този показател филмът се нарежда на седмо място, отстъпвайки единствено на поредицата за Хари Потър. Но това съвсем не е единственият рекорд, който Beauty and the Beast разби.

Впечатляващите му приходи го правят най-печелившия филм с женска фигура в главната роля и най-успешния игрален филм на Disney, базиран на анимация. Вече разбираме решението на Ема Уотсън да откаже ролята в хита на тазгодишните награди "Оскар" - La La Land, за да стане част от семейството на Мики Маус.

Но какво всъщност направи лентата толкова харесвана? Несъмнено огромното постижение се дължи на впечатляващата комбинация от любим сюжет, актьорски екип от световна величина (в лицето на Ема Уотсън, Люк Евaнс, Дан Стивънс, Иън Маккелън, Юън Макгрегър, Джош Гад и др.), както и впечатляващите ефекти, допринасящи за цялостната магия на продукцията.

Сподели.