Кралски афери (A Royal Affair)

Pinterest LinkedIn +

Дания, 2012, 128 мин. Режисьор: Николай Арсел Сценаристи: Николай Арсел, Расмус Хейстерберг С участието на: Мадс Микелсен, Алисия Викандер, Микел Бо Фолсгаард, Уилиам Йонк Нийлсън, Давид Денсик и др. Драма, исторически.

За филма:

A Royal Affair е филм на режисьорa и сценарист Николай Арсел, познат с работата си над The Girl with the Dragon Tattoo на Нилс Арден Оплев. Лентата беше отличена с две награди Сребърна мечка - за най-добър сценарий и за най-добър актьор - на филмовия фестивал в Берлин през 2012 година. A Royal Affair беше сред филмите номинирани за Златен глобус за най-добър чуждестранен филм. В същата категория е номиниран и за "Оскар".

Главните роли в A Royal Affair са поверени на Мадс Микелсен, когото повечето от вас вероятно са гледали в хитови ленти като Casino Royale, Clash of the Titans и екранизацията на The Three Musketeers на Пол Андерсън, Давид Денсик, когото познаваме от Tinker Tailor Soldier Spy и който играе и в двете екранизации на The Girl with the Dragon Tattoo и очарователната Алисия Викандер, която участва и в Anna Karenina на Джо Райт.

Историята:

XVIII век. Младата кралица на Дания (Алисия Викандер), омъжена не по собствено желание за лудия крал (Микел Бо Фолсгаард), се влюбва в придворния лекар (Мадс Микелсен). Събитията, които връзката им предизвиква, променят нацията завинаги.

Сподели.