Костадин Кръстев-Коко: попфолк, страст и българската Кайли Миноуг

Pinterest LinkedIn +

Костадин Кръстев е на 25 години от Пловдив. Коко, както го познават приятелите му, учи в Строителен техникум, но не това е неговата страст, а снимането. Завършва в НАТФИЗ - спец. Фотография. Заснел е редица известни имена от родния шоубизнес, а последните му фотосесии са с Галена, Цветелина Янева, Мастило, Гала и Лияна. Съвместно с Жоро Петков реализира и видеоклипа на Алекс Раева и DJ Doncho към парчето им Revelation.

Кристиан Ставрев: Здрасти Коко, нека започнем с това как се уреди да снимаш най-хубавите жени в България?

Коко: Привет! Е, как, с талант надявам се. Имам приятели, които непрекъснато ме молят да идват с мен на фотосесии, за да държат блендата или да носят осветлението, само и само за да се докоснат до тези красиви жени.

За мен няма по-вдъхновяващо нещо от една истински красива жена. А според мен, всяка жена е красива. Както един от преподавателите ми от НАТФИЗ казваше: "Няма грозна жена, има некадърен фотограф".
 
.: Толкова ли са надути попфолк звездите, колкото ги представят медиите?

Коко: Надути - не. По-скоро имат по-високи изисквания към околните и самите себе си. И все пак не мисля, че в това има нещо лошо. Целият блясък около тях се постига с много труд, постоянство, желание за работа, стремеж към нещо ново и различно.

.: Действително ли фолк певиците носят луксозни дизайнерски дрехи и обувки, с които се хвалят постоянно?

Коко: Аз съм свидетел. През декември заедно с Галена и стилиста й Добри Киряков бяхме в Англия, за да снимаме част от видеоклипа й "С кое право". Там Галена си купи обувки от последната колекция на Louboutin.

В магазина консултантите веднага не пропуснаха да отбележат, че всъщност и Кайли Миноуг е обута със същите в нейния последен видеоклип. Та, ето Галена е българската Кайли.


Сн. Костадин Кръстев-Коко

.: Значи все пак се опитват да приличат на световните звезди доколкото това е възможно? 

Коко: Много е смешно, когато феновете започнат да опрекват изпълнителите, че имитират дадена световна звезда. А замислят ли се дали нашите изпълнители не изглеждат като истински световни изпълнители?! Такава ни е народо-психологията. Винаги трябва да оплюем, а не да поздравим.

.: С кого си работил най-лесно досега?

Коко: Галена е един от любимите ми модели. Тя е като хамелеон. Всеки път е различна и за мен е удоволствие да работя с нея. Ето как, например, за една година от гарваново черна тя премина към брюнетка, а накрая и златно руса. Друга любима моя муза е Александра Раева. Прекрасен човек, невероятна жена и изключителен професионалист.

.: Разкажи интересна случка от някоя фотосесия.

Коко: Пак се връщам на Галена, но много от нестандартните неща сме правили именно с нея. Когато правихме снимките за албума й "Официално забранен", в кадрите участие взеха истински змии и пеперуди. Много забавно и едновременно страшно бе това, защото както Галена, так и аз изпитваме ужас от студенокръвните. Тези змии обаче толкова я харесаха, че започнаха да влизат в бюстието й, под роклята, около врата й. С пеперудите пък беше много сложно, защото не спираха да се мърдат.


Сн. Костадин Кръстев-Коко

.: Само с попфолк изпълнители ли работиш? Кои други родни звезди могат да се съблекат пред теб, за да ги... снимаш?

Коко: Освен във фолк жанра снимам и такива, които са от поп музиката, рока, джаза, много артисти, модели... Мария Илиева, Елена Петрова, Ели Гигова, Гала, Димитър  Рачков, група Мастило, Хилда Казасян и Дичо са едни от имената, с които сме направили много качествени снимки.

.: Лесно ли е да се изхранваш като фотограф в България? Колко струва един успешен кадър в момента у нас и справедливо ли е според теб?

Коко: Аз себе си успявам да изхранвам, но едва ли ще ми бъде много лесно, когато до мен има един малък Коко. Хората в България не са свикнали да плащат за фотографията. Много от тях си мислят, че "хоп" щракваш и готово. Но докато настъпи моментът за щракването, има доста време преди това.

.: Значи ли, че изкарваш европейски хонорари от снимането?

Коко: Не. И никога няма да стане това. И не само във фотографията, а в много сфери. Много негативно, но смятам, че е така. И все пак аз искам да живея и да се трудя в България. Искам да се боря!


Сподели.