Korn - See You on the Other Side

Pinterest LinkedIn +

Korn предизвикаха истинска революция в тежкия жанр със своята смела и разрушаваща музика, която не се подчинява и не влиза в рамките на каквито и да било категории. Сега те изстрелват музиката си към нови върхове с 15-те парчета в "See You on the Other Side", тяхната първа продукция за EMI/Virgin Records.

Новите песни в албума, между които “Twisted Transistor,” “Politix” и “Love Song” са доказателство за това, че Korn – Джонатан Дейвис, Джеймс “Мънки” Шафър, Фийлди и Дейвид Силверия – отварят поредната нова страница в своята креативност, която е свързана и с настъпилата бъркотия в групата след напускането на китариста Браян Уелч.

“Събрахме се с един по-малко и решихме да пробваме други видове продуценти, с които да експериментираме и да видим какъв ще бъде крайният резултат”, споделя Дейвис за напускането на китариста Браян “Хед” Уелч (поради религиозни причини) и последвалото решениe за промени в студиото при създаването на последователя на продуцирания от тях самите албум от 2003 г. "Take a Look In The Mirror". “Стигнахме до момента, в който трябваше да се възродим, четиримата от нас... и така, решихме да създадем музика, която да е различна, музика, която да изуми хората. Като група, можем да тръгнем в толкова различни посоки, защо тогава да се ограничаваме?”

Решението е всякакво друго, но не и ограничено, когато Korn (с над 25-милионни продажби от албумите си и с Greatest Hits колекция от 2004 г. зад гърба си) влизат в студиото с противоречив екип продуценти. Единствената постоянна величина в случая е Дейвис. Той ръководи по-голяма част от продуцирането на последния им албум и остава продуцент и в настоящия "See You on the Other Side", заедно с The Matrix и Атикъс Рос. “Искахме да експериментираме и да видим какво ще се получи, без да имаме каквато и да било представа за крайния резултат”, споделя Дейвис. “И това проработи – може и да сме загубили важна част от състава си, но с присъединяването на The Matrix и Атикъс се сдобихме с две нови попълнения”.

Албумът разбива стереотипите със смазващ ефект. Хибриден фънк и лековито, метално трептене се излъчва от откриващото парче “Twisted Transistor”, което преминава в абразивната китарна атака на “Politics”, индустриалното качество на  “Throw Me”, и военната прецизност на “Coming Undone”. И въпреки че “Eaten Up Inside” и “Getting Off” не се отклоняват от покоряващата посока, която Korn изоставят при пробуждането си, новите кълнове могат да бъдат открити там. Дейвис отбелязва, че “Love Song” е депресираща песен, която е поднесена много повече в стила на Дейвид Бауи, отколкото този на дет метъл бандата Bauhaus.

Последното парче “Tearjerker” показва скрита досега страна на Korn - с мек ембиънт аранжимент, като в същото време носи силен емоционален заряд. “То е вдъхновено от негативните моменти, както например когато съм на турне и се скарам с гаджето си и се чувствам отвратително, не мога да правя нищо и не искам да ходя никъде, и съм зверски самотен. Знам, че хората могат да са съпричастни с това – не по същия начин като мен, защото не всички пътуват, но всеки има проблеми в личните си взаимоотношения, или губят любим човек и си задават въпроса: “Ами сега, какво ще правя?”

“Hypocrite” обаче е навярно най-личното парче на Дейвис: “Тя идва директно от душата ми. Моят негативизъм към организираната религия, и цялото движение като цяло – тези същите глупаци, които ни вземат парите заради Господ. Срещаш ги в стриптийз баровете непрестанно, те са ужасни двуличници”. Естествено, всичко е казано с необходимата доза ирония – и ако на някой му се стори, че хорът в “Hypocrite” звучи като леко изкривена пародия от Бродуей, то това не е случайно. “Историята, която разказвам, е до голяма степен бродуейска - харесва ми, израснал съм с това и тези влияния най-накрая излязоха наяве. Причината да започна да се занимавам с рокендрол е в “Исус Христос суперзвезда”. Смешно, нали? Разбира се, когато се появи този мюзикъл - рок опера, всички го заклеймиха като богохулство”.

Същото се твърдеше и за Korn, но това не ги възпря по пътя към върха. И ако първото десетилетие Korn откриха нова ера в тежката музика, то сега трябва да се подготвим за следващото, което те стартират с най-неумолимия музикален водовъртеж досега.

Албумът се разпространява от Анимато Мюзик/EMI.

Траклист на "See You on the Other Side":

1. Twisted Transistor
2. Politix
3. Hypocrites
4. Souvenier of Sadness
5. 2-Way
6. Throw Me Away
7. Love Song
8. Open Up
9. Interlude #2
10. Coming Undone
11. Getting Off
12. Liar
13. For No One
14. Interlude #3/I've Seen It All
15. Tearjerker

Сподели.