Константин Кацаров (Ренегат): "Разнообразието съхранява една банда"

Pinterest LinkedIn +

Една от най-активните български рок банди в последно време - "Ренегат", са поредните участници, записали името си в афиша на Ловеч Парти Фест.

Групата ще излезе на една сцена с култовите Twisted Sister на 10 май, на Площада в града на люляците. Два месеца, след като изнесоха нестандартен концерт в затвора в Казичене, "Ренегат" сега разкриват подробности за фестивалното си участие пред Avtora.com.

Avtora.com: Какво мислите за участието си на Ловеч Парти Фест? Според вас, има ли потенциал този музикален форум да се мери с големи фестивали на Балканите като EXIT и B'Еstival например?

Константин Кацаров: Доволни сме от факта, че организаторите се спряха на нас. Приемаме участието си като въпрос на чест! Да, категорично смятам, че Ловеч Парти Фест има нужния потенциал да е конкурентен на световните. В основата на такива мероприятия са средствата и организаторския екип. Видимо е, че и двата фактора са на необходимото ниво.

Avtora.com: Как възприемате това, че концертите са безплатни?

Константин Кацаров: Това е въпрос, върху който разсъждавам не от вчера! Липсата на вход е огромен жест към публиката и естествено гаранция за огромна посещаемост, макар че изпълнителите, които са приели поканата, също са немалка гаранция за това, че дори да има вход, пак ще има обилно присъствие.

Avtora.com: Какво мислите за Twisted Sister, с които излизате на една сцена? Какви допирни точки намирате с тях?

Константин Кацаров: Изпълнени сме само с положителни емоции относно тях. Едни от най-жизнерадостните ни години са минали с техните хитове. Нима малка допирна точка е това, че и двете групи сме луди по Рока?!

Avtora.com: С оглед вашия опит, как бихте описали развитието на музикалната и концертна култура у българите през последните години?

Константин Кацаров: За да отговоря категорично на този въпрос, би трябвало да имам няколко дипломи по психология. Лично аз съм оптимист и смятам, че българската публика е музикално образована и по поведението й съдя, че културата й в този аспект не е за подценяване.

Avtora.com: Защо решихте да направите концерт в затвор? Откъде дойде идеята и какво искате да кажете с тази инициатива?

Константин Кацаров: Идеята дойде от тематиката на клипа, който бяхме решили да заснемем. С един концерт в затвора едва ли би могло да се сложи началото на някаква инициатива, но определено вярвам, че една банда, особено в стил като нашия, трябва да търси разнообразие в изявите си. Точно разнообразието я съхранява по-дълго време истински жива. Концертът в затвора беше просто още едно стъпало зад гърба ни. Скоро ще излезе DVD-то, което заснехме там.

Сподели.