"Конан Варварина" с премиера в стил Холивуд на 24 август

Pinterest LinkedIn +

Oфициалната БГ премиера на най-скъпата и мащабна 3D продукция, реализирана някога в България - "Конан Варварина" (Conan the Barbarian), ще се състои на 24 август, потвърдиха от "Ню Бояна Филм".

Лентата, чийто бюджет е около 90 млн. долара, е заснета изцяло у нас в срок от три месеца, като освен снимачните декори в Бояна, са използвани и локации като Бистрица, Златните мостове, пристанище Каварна, пещерата Проходна и др.

Въпреки факта, че в каста личат имената на звезди като Джейсън Момоа (Jason Momoa), който нашумя напоследък с хитовия сериал на HBO - Game of Thrones, Стивън Ланг ("Аватар"), Рейчъл Никълс (Rachel Nichols), Рон Пърлман (Ron Perlman), Роуз Макгоуън (Rose Mcgowan), участие в актьорския състав имат и доста българи.

Сред тях са Диана Любенова, младият Йоан Карамфилов, Ненчо Илчев, Коцето Калки, Иван Петрушинов, Яна Маринова и дори "Мис Плеймейт 2007" Златка Райкова. Заслуга за крайния резултат и особено за ефектните сцени, наситени с визуалните ефекти на популярното WorldWide FX студио, имат и 28 български каскадьори - два пъти повече от 12-те американци.

Иначе реализацията на римейка на популярния роман на Робърт Хауърд бе поверена на режисьора Маркус Ниспел (Marcus Nispel), известен с работата си над новия "Петък 13". Премиерата на "Конан Варварина" ще е по холивудски - с червен килим пред Cinema City в Mall of Sofia, на който ще преминат и главните действащи лица във филма.


Сподели.