Компилация Arabian Nights

Pinterest LinkedIn +

В разгара на лятото у нас излиза нов етно албум на годината, който феновете на ориенталските ритми отдавна очакват. Проектът се казва Arabian Nights и представя 15 от най-популярните песни на част от най-известните арабски изпълнители.

В горещата колекция са включени само актуални хитове от Близкия изток на най-големите звезди на арабската музика. Въпреки съвременния аранжимент и електронно и поп звучене на изпълненията, те до голяма степен носят класическото си ориенталско очарование. В същото време албумът ни запознава и с екзотичното и богато наследство на арабския фолклор.

Някои от по-известните изпълнители представят в настоящата колекция по два от своите хитове. Това са Хишам Ел Хаджи, който открива албума с песента Shift El Ward, а по-късно ни представя и едно от емблематичните си изпълнения, на което до голяма степен дължи своята популярност – Wal’et. Руайда Атиех пък е една от най-обичаните арабски певици и също участва с две песни – Ala Al Mani и Jorouhi. Една от най-интересните изпълнителки в Arabian Nights, обаче, е младата Най, чиито парчета впечатляват с малко по-денс бийтове и поп звучене.

Освен познатите раздвижени парчета с разкършен танцувален характер, в настоящата колекция откриваме и някои характерни песни с по-баладично звучене и силен емоционален заряд. Това са лиричните Marmaressa на Ясер Хабиб и Rajeli Zamani на Ридах.

Всичко това превръща албума Arabian Nights в ценно и забавно заглавие, което определно липсваше на феновете на източната култура и музика у нас. След успеха на колекциите от серията Orient Caf?, това е първият оригинален проект, който представя автентични и пленяващи арабски изпълнения на едни от най-известните певци от Близкия изток.

Парчетата в албума:

1. Hisham El Haji – Shift El Ward (4:30)
2. Kameel Sawan – Khallek Haddi (4:35)
3. Rouwaida Attieh – Ala Al Mani (4:25)
4. Kameel Sawan – Ya Mhaeyar Albi (3:58)
5. Yasser Habeeb – Marmaressa (3:43)
6. Nay – Meen Aham (4:15)
7. Hisham El Haji – Wal’et (4:14)
8. Nay – Rouh Li Halak (4:49)
9. Rouwaida Attieh – Jorouhi (5:35)
10. Mohammed Abdul Raheem – ‘Asak Bekheir (5:53)
11. Eidhah Al Minhali – El Jarah El Aleem (4:55)
12. Gharam – Sada’ani (3:21)
13. Rozy – Haza Wa Zak (3:27)
14. Dany Noor – Khidni Maak (4:49)
15. Reedah – Rajeli Zamani (4:13)

Сподели.