Компания GamePark анонсира нова гейм конзола

Pinterest LinkedIn +

Компанията GamePark Holdings анонсира новата портативна игрова конзола Wiz. Устройството с операционна система Linux ще има процесор Arm9 с тактова честота 533 мегахерца.

Конзолата ще позволи на геймърите да пускат на нея класически игри с помощта на емулатор. Устройството е с 64 мегабайта оперативна памет и 1 гигабайт флаш-памет. Конзолата разполага със слот за SD-карт и USB-порт. Wiz има екран с размер 2,8 инча (320х240 пиксела), с тъч-скрийн функция. Теглото на конзолата, заедно с батерията, е 136 грама, а с едно зареждане издържа до 5 часа игра.

Предшественикът на Wiz е портативната конзола GP2X, разработена отново от GamePark Holdings. В момента за него са разработени над 130 различни емулатори за класически заглавия за конзолите NES, SNES, Mega Drive, Nintendo 64 и дори първия PlayStation.

Wiz може да стартира различни софтуерни апликации за гледане на видео и снимки, както и за възпроизвеждане на музика. Създателите на Wiz обещават конзолата да бъде достъпна в пазарната мрежа през септември тази година на цена от 170 долара.
Сподели.