Колите (Cars)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 116'
Режисьор: Джон Ласетър, Джо Рант
Сценарий: Джон Ласетър, Джо Рант
С оригиналните гласове на: Майкъл Кийтън, Бони Хънт, Пол Нюман, Тони Шалуб, Оуен Уилсън, Джордж Карлин и други
Български дублаж: Вълчо Камарашев, Антон Радичев, Цветан Ватев, Симеон Викторов, Василка Сугарева и други
Анимация, комедия, озвучен на български

Дългоочакваната нова анимация “Колите” на студио N1 в света Pixar вече е и в българските киносалони. След като беше няколко седмици на първото място в щатския боксофис, резултатът не закъсня и лентата до момента има инкасирани 120 млн. долара чиста печалба. Режисьори на комедията, дистрибутирана от Walt Disney, са Джон Ласетър (“Играта на играчките”) и Джо Рант, които освен това са и сценаристи на филма. Името на Ласетър присъства и в още два суперхита на студио Pixar - “Търсенето на Немо” и “Феноменалните”, където той беше само продуцент.

В “Колите” екипът на лентата е заложил и на звездното присъствие на актьорите Майкъл Кийтън (”Джаки Браун”), Бони Хънт (“Зелената миля”), Пол Нюман (”Път към отмъщението”), Тони Шалуб (“Мъже в черно”) и Оуен Уилсън (“Ловци на шаферки”), които участват с гласовете си. Филмът е посветен на сърежисьора Джо Рант, който загива в края на 2005 г., по ирония на съдбата - в автомобилна катастрофа.

Младата и своенравна автомобилна кола МакКуин – Светкавицата бърза за поредното голямо състезание. След като на последното състезание не е бил излъчен победител, заради общ фотофиниш на три автомобила, сега те ще направят финална гонка на пистата в Калифорния. По пътя си натам той претърпява катастрофа и попада в град Радиатор Спрингс.

За да оправи щетите, които е предизвикал, МакКуин е наказан от местния шериф да положи обществено полезен труд. В желанието си да се измъкне по-бързо от града, той се запознава с колите Док,  Медър и Сали, които му показват, че животът е много повече от състезание. Научил какво е да имаш истински приятели, приоритетите му се променят.

И все пак желанието на МакКуин е да бъде признат за най-бързата кола-новобранец на престижното състезание “Пистън Къп”. Там финалната надпревара ще бъде между ветерана, наричан Краля и опитния Чик Хикс, които няма да позволят някой лесно да им вземе победата. За МакКуин това състезание вече има друг смисъл след времето прекарано в Радиатор Спрингс, но той няма лесно да остави мечтата си. И последвалите събития на “Пистън Къп” изненадват не само променения МакКуин.

Официален сайт: http://www.disney.go.com/disneypictures/carsСподели.