Койоти разкъсаха канадска тийн-звезда

Pinterest LinkedIn +

19-годишната Тейлър Мичъл (Taylor Mitchell) – изгряваща музикална звезда в Канада, почина в болница от раните си, след като бе нападната от прерийни вълци в парка.

Изпълнителката се разхождала сама в националния парк Cape Breton Highlands, когато я нападнали койоти.

Най-странното е, че това е изключително нетипично поведение за животните, които обикновено са доста страхливи и рядко нападат хора.

Певицата била намерена от рейнджъри в парка, след като други туристи чули истеричните й писъци.

Часове по-късно тя починала в болница в Халифакс, където била откарана в критично състояние, причинено от загуба на кръв и тежки рани по цялото тяло.

Говорител на парка коментира, че местните пазачи реагирали много бързо и по време на спасителната акция застреляли едното от животните, което въпреки раните, избягало. 

Двата коьота, които нападнали Тейлър Мичъл, били изключително агресивни. Според специалисти, толкова крайно поведение на прерийни вълци е изключителен прецедент и най-вероятно се дължи на факта, че те са се заблудили, че момичето е дребно тревопасно, подобно на сърна или елен.

"Думите не могат да изразят тъгата от трагичната загуба на това прекрасно състрадателно и изключително талантливо момиче“, коментира мениджърката на певицата.

"Преди 2 месеца тя навърши 19 и подписа договор за турне и нов албум и беше толкова развълнувана за бъдещето...“.

Сподели.