Когато инженерната мисъл срещне Radiohead - House of Cards Behind-the-Scene

Pinterest LinkedIn +

Видеото към House of Cards се отличава от всичко, правено до момента в музикалната индустрия, по това, че е създадено без камери и осветление - единствено чрез 3D скициращи технологии за измерване на разстояния и геометрични форми на Geometric Informatics Inc., Velodyne Lidar Inc., 510 Systems и Aerotec.

House of Cards e парче от седмия студиен албум на Radiohead In Rainbows, фигуриращ в списъка с 500-те най-велики албума на всички времена на Rolling Stone под номер 336. Проектът беше революционен за времето си (2007 година) заради бизнес модела на издаването му в дигитален формат - pay-what-you-want, или плати колкото искаш. 

Видеото към House of Cards също се отличава от всичко, правено до момента в музикалната индустрия, по това, че е създадено без камери и осветление - единствено чрез 3D скициращи технологии за измерване на разстояния и геометрични форми на Geometric Informatics Inc., Velodyne Lidar Inc., 510 Systems и Aerotec.

Режисьорът Джеймс Фрост, продуцентът Дошн Фанинг и инженерът Аарон Коблин са отговорни за създаването на House of Cards, за чийто окончателен вид са използвани единствено визуализации, генерирани чрез въпросните технологии за измерване и картографиране.

В официалния сайт на Коблин има вграден 3D интерактивен панел, позволяващ ръчното завъртане на 360 градуса на 3 от фреймовете от видеото във всички възможни сечения.


Сподели.