Книга на седмицата: "Смърт във Вавилон, любов в Истанбул" на Искендер Пала

Pinterest LinkedIn +

Да опишеш любовта е една от най-тежките задачи, но въпреки това от векове литературата и поезията не се отказват да правят опити...

Поредният такъв е на един от най-ценените туски писатели - професора по литература Искендер Пала, наричан “живото културно наследство на Турция”.

Книгата "Смърт във Вавилон, любов в Истанбул“  съчетава древни митове със съвременна философия, печал и радост, фантазия и реалност, история и литература и всичко това – на фона на вълнуващо приключение.

Проследяваме увлекателната история на Лейля и Меджнун за седемте тайни на любовта, закодирани в магическо произведение от поета Фузули.

Между думите е скрит шифър, който осигурява достъп до тайни, завещани от вавилонските жреци в зората на времето.

Поемата странства по света, от харема на Топкапъ до Ватиканската библиотека, попада в ръцете на велики творци и велики владетели, и става част от човешките радости и страдания.

В залеза на османската империя представител на тайно общество, просъществувало през вековете, ще се добере до развалините на Вавилон и скритото зад дверите на богинята Ищар съкровище в опит да разгадае древното познание за бъдещето на света...

"Смърт във Вавилон, любов в Истанбул" се издава от Еднорог.

Книгата на миналата седмица "Жената от пясъците" спечели Христина Димитрова от София, като позна, че нейният автор - Кобо Абе - е японец.

Сподели.