Клопка (Crisis)

Pinterest LinkedIn +

За да накарате най-влиятелните хора в Америка да ви се подчинят, трябва да само им отнемете онова, на което държат най-много. В това отношение Crisis е като учебник - не само за това как се прави конспирация, но и как се гради съспенс.

Едно от нещата, заради които определено си струва да гледате Crisis на NBC, е брилянтно изграденото напрежение. Другото е зловещата му реалистичност, а третото - Джилиън Андерсън (Gillian Anderson). Свикнали сме с шестващите по малкия екран зомбита, вампири, извънземни и чудовищни изроди от всякакъв вид. Освен тях има и изобилие от криминални сериали и изобретателни серийни убийци, така че никак не е лесно да признаем, че нещо наистина ни е стиснало за гърлата.

Crisis обаче залага на един съвсем естествен, заложен почти у всеки човек страх, който трудно ще ви остави безразлични. Особено ако сте родители. Идеята на сериала на пръв поглед е съвсем проста - мащабен заговор, принуждаващ изключително влиятелни хора да вършат ужасни неща, за да спасят отвлечените си деца.

Изненадата идва не само от неочаквания злодей, но и от мащабите, които достига планът му. Какви са мотивите? Възможно ли е всичко до последната подробност да е обмислено съвършено? Има ли нещо, което един родител не би направил, за да спаси детето си? Това са въпросите. Отговорът е Crisis.

Идеята:

Създател на Crisis е Ранд Равич (Rand Ravich), когото повечето от вас вероятно свързват и с друг сериал на NBC - криминалната драма Life с Деймиън Люис (Damian Lewis).

Началото:

През януари 2013 година NBC дават зелена светлина за заснемането на пилотния епизод на Crisis. Няколко месеца по-късно сериалът е избран за едно от предстоящите нови заглавия на телевизията. Поредицата стартира през март 2014 година, а първият епизод е гледан от повече от шест милиона зрители само в САЩ.

У нас сериалът се излъчва по FOX.

Историята:

За да подчиниш най-влиятелните хора в света, трябва да им отнемеш онова, на което държат най-много. Един човек (Дермът Мълрони) ще направи точно това. Учениците от гимназия "Балард" са деца на политици, дипломати, директори на корпорации, дори синът на президента учи там. И когато автобусът, с който отиват на екскурзия, е отвлечен, родителите им са изправени пред ужас, какъвто дори не са си представяли.

Героите и звездите:

Джилиън Андерсън (Gillian Anderson) е добре позната на феновете на сериали с ролята си в The X-Files. През последните няколко години я гледахме в доста интересни поредици като The Fall и Hannibal. В Crisis на нея е поверена ролята на Мег Фич - CEO на международна IT компания. Тя е майка на едно от отвлечените деца и сестра на Сузи Дън - един от ФБР агентите, които работят по случая.

Рейчъл Тайлър (Rachael Taylor), която повечето от вас вероятно са гледали в Grey's Anatomy (Анатомията на Грей), е в ролята на агент Сузи Дън. Отвличането на племенницата й става повод да се срещне със сестра си, с която не е разговаряла от години.

Дермът Мълрони (Dermot Mulroney) е в ролята на Франсис Гибсън, баща на едно от момичетата от гимназия "Балард". Той придружава децата по време на екскурзията и е отвлечен заедно с тях. Оказва се обаче, че решението му да тръгне с учениците съвсем не е случайно.

Ланс Грос (Lance Gross) е в ролята на специален агент Маркъс Финли. Точно когато получава мечтаната работа като охрана на президента, Маркъс се оказва в кордона, който охранява злополучния автобус. Когато децата са отвлечени, той оцелява по чудо, след като колегата му го прострелва.

Сподели.