Constantine на NBC с официална премиерна дата

Pinterest LinkedIn +

Constantine е сред най-очакваните нови заглавия на малкия екран тази есен. Телевизионната поредица, базирана на хитовия комикс Hellblazer, ще стартира на 24 октомври 2014 година.

Феновете на Hellblazer не бяха във възторг от филма с Киану Рийвс, но пък със сигурност вече очакват с нетърпение новата екранизация по поредицата на DC Comics. Причините са няколко. Освен че сюжетът ще бъде доста по-близък до оригиналите, главната роля е поверена на Мат Райън, а зад сценария на проекта стои Дейвид С. Гойър.

Режисьор на пилотния епизод на поредицата е Нийл Маршал, който, както стана ясно, ще работи и над още няколко серии от първия сезон. Действието в първия епизод е съсредоточено около връзката между окултния детектив Джон Константин и един новосъздаден персонаж - Лив. Дъщеря на един от най-близките приятели на Джон, Лив се оказва мишена, набелязана от демонични сили, а Джон е принуден да я защити.

Премиерната дата на сериала вероятно неслучайно е близо до Halloween, а Constantine идеално се вписва сред мрачната атмосфера на другите два сериала, които NBC излъчват в петък вечер - Grimm и Hannibal.

Сподели.