Класиката Shadow of the Beast се завръща с PlayStation 4 римейк

Pinterest LinkedIn +

Платформър класиката за Commodore Amiga от 1989 г. Shadow of the Beast ще възкръсне в напълно нова версия, разработвана ексклузивно за PlayStation 4, стана явно от пресконференцията на Sony в рамките на Gamescom 2013.

Римейкът се разработва от малкото независимо английско студио Heavy Spectrum, сформирано през 2011 г., чиито първи две заглавия - Bullion Blitz и Puzziball - бяха издадени от Sony ексклузивно в PlayStation Mobile.

Дебютният трейлър на Shadow of the Beast, която ще бъде разпространявана единствено в дигитален формат (през PlayStation Network), представя главния герой в играта - Аарборн и атмосферата в нея, подчинена на битките, в които той ще пролее кръвта на безчет врагове.

Някога човек, отвлечен от могъщия злодей-магьосник Малелот, Аарборн е превърнат във воин-чудовище с огромна сила. Неговата памет започва да се възвръща, след като става свидетел на екзекуцията на мъж, в когото разпознава собствения си баща. Покрусен от спомените си и разярен от стореното, Аарборн решава да отмъсти на Малелот.

Сподели.