Sony обяви продължението на Dear Esther - Everybody’s Gone to the Rapture - за PS4 (Тийзър трейлър)

Pinterest LinkedIn +

Както стана ясно още в средата на 2012 г., следващата игра на независимото английско студио The Chinese Room, базирано в университета в Портсмут, е озаглавена Everybody’s Gone to the Rapture и се явява духовен наследник на култовата Dear Esther.

Актуалната информация около новото заглавие идва от Sony, по време на чиято пресконференция на Gamescom 2013 бе обявено, че Everybody’s Gone to the Rapture се разработва за PS4.

Според първоначалната информация играта, захранвана от технологията CryEngine 3 на Crytek, трябваше да излезе за PC през 2013 г. Дали Everybody’s Gone to the Rapture ще бъде PS4 ексклузивно заглавие не става ясно, но плановете за появата й преди края на 2013 г. са валидни, тъй като играта е включена в launch списъка на PS4, чиято премиера предстои през ноември.

Подобно на Dear Esther, нейното продължение представлява психологическо интеркативно приключение от първо лице, в което играчът си взаимодейства с околната среда и има за основна задача да изследва света около себе си, търсейки отговори.

Дейстивето в Everybody’s Gone to the Rapture, паралелно с която The Chinese Room разработва още една нова игра (Amnesia: A Machine for Pigs), се развива в апокалиптична антиутопична действителност в селище от графство Шрофшир. Светът на играта е отворен, а главните герои в нея са шестима души, изживяващи последния час от своя живот.


Сподели.