Класиката на LucasArts Grim Fandango излиза едновременно за PS4, Vita и PC

Pinterest LinkedIn +

Осъвременената версия на култовата видеоигра на LucasArts Grim Fandango, обявена от Sony по време на E3 2014, ще излезе едновременно за PS4, Vita, PC (Windows, Linux) и Mac, но все още не е ясно кога точно ще се случи това.

Първоначално представена като PS ексклузивен римейк, новата Grim Fandango ще има версии и за компютър, но надали ще бъде издадена за Xbox One. Grim Fandango e едно от най-емблематичните творения на Тим Шафър, чието настоящо студио Double Fine разработва римейка на играта.

Тя излиза за първи път през 1998 година и е първата адвенчър игра на LucasArts с 3D компютърни графики, насложени върху предварително възпроизведена статична обстановка. Нейният свят Land of the Dead съчетава елементи от представите на ацтеките за живот след смъртта със стилистиката на film noir и по-конкретно на класики като The Maltese Falcon, On the Waterfront и Casablanca.

Land of the Dead е обитаван от духовете на наскоро починали хора, визуализирани като скелетоподобни същества, напомнящи за тези, които се използват за декорация по време на мексиканския празник Ден на мъртвите (Calaca).


Сподели.