Китаристът на Aerosmith Joe Perry със солов албум

Pinterest LinkedIn +

Докато Aerosmith са в нещо като едногодишна музикална ваканция, китаристът на групата Джо Пери (Joe Perry) издаде четвъртия си солов албум.

В него са включени предимно авторски парчета, плюс кавъри на Уди Гутри (Woody Guthrie) и The Doors. Албумът е кръстен на самия музикант, който изпълнява всички вокали и китарни партии в него. Освен това Пери свири на бас и клавишни и е продуцент на диска, заедно с Пол Карузо (Paul Caruso), който пък свири на барабаните.

"Не ми беше идвало на ума да издам този албум, докато Aerosmith не решиха да си вземат едногодишна почивка", споделя Пери за новия си албум. "Но това е един изключително неподправен албум. За мен беше освежаващо предизвикателство да работя по един различен начин."

По думите на Пери някои от парчетата са преминали и през цедката Aerosmith, но по една или друга причина не са били записани и издадени. "Навярно просто не са били подходящи за Aerosmith. Понякога трябва да изпробваш нещата, такъв е процесът на писане на песни, понякога достигаш до нещо, което си заслужава да бъде чуто и втори път, а понякога – не."

Но има и такива песни, които никога не са преминавали през репетиционната на мистър Тайлър (Steven Tyler). "Песента "Ten Years", например, никога не съм я предлагал на групата да я свирим. Тя е прекалено лична, като старинна семейна ценност, тъй да се каже."

За повече информация: http://www.aerosmith.com/news.html#jpsolo 

Траклист на "Joe Perry":

1. "Shakin' My Cage"
2. "Hold On Me"
3. "Pray For Me"
4. "Can't Compare"
5. "Lonely"
6. "Crystal Ship"
7. "Talk Talkin'"
8. "Push Comes To Shove"
9. "Twilight"
10. "Ten Years"
11. "Vigilante Man"
12. "Dying To Be Free"
13. "Mercy

Сподели.