Китайска игра, копираща Torchlight, изтеглена от App Store

Pinterest LinkedIn +

iOS екшън ролева игра на име Armed Heroes беше изтеглена от App Store по настояване на канадското студио Runic Games, което претендира, че създателите на въпросното заглавие са копирали множество in-game елементи от техния хит Torchlight.

Според основателя на Runic, Травис Балдри, в Armed Heroes могат да бъдат открити чудовища, подземия и също да разпознаете гласове и звукови ефекти, взети директно от Torchlight.

Китайската компания EGLS, която стои зад играта (както и зад Adventure of Monkey King), излезе с изявление, чрез което декларира, че всички модели и карти в Armed Heroes са ръчно създадени.

"Нашият екип черпи вдъхновение от други брилянтни игри и филми, но никога не сме взимали наготово каквото и да било от Torchlight", заявява Серена Жанг, осъждайки уронването на престижа на компанията от страна на Runic Games и омаловажаването усилията на хората, разработващи злополучната игра.

Въпреки това EGLS обещават да преправят онези части от играта, довели до казуса, и твърдят, че ако се наложи, ще предоставят на Apple вътрешната си документация от производствения процес. Torchlight излезе за PC, Xbox 360 и PS3 през октомври 2009 г., а първото й продължение се очаква на пазара преди края на 2012 г.

Сподели.