Китай извърши DDOS атентат над World of Warcraft, тежък старт за Warlords of Draenor

Pinterest LinkedIn +

Латенцията на сървърите на World of Warcraft в Европа вече е преодоляна и ден след премиерата на Warlords of Draenor – новият експанжън, на който се дължи пренаселването на Драенор – феновете на най-популярната MMO ролева игра почти нямат основание да се оплакват.

Не така стоят нещата обаче с онези, които се опитват да се включат от Северна Америка, където Warlords of Draenor дебютира точно 9 часа по-късно. Напливът на играчи не е единственият проблем, с който се сблъскват и онези, които искат час по-скоро да опознаят новия свят на WoW, и Blizzard, от които се изисква да намерят решение не утре или другата седмица, а на мига.

Производителят потвърди във форумите на Battle.net, че северноамериканските сървъри на играта са станали обект на серия DDOS атаки (distributed denial of service attack), които вече са локалиризани някъде в Китай. За да бъде оптимизирана системата обаче стана наложително извършването на най-малко четиричасова профилактика, започваща в 14:00 българско време на 14 ноември.

Тази мярка, плюс налагането на ограничение в броя на свързаните потребители, разгневи най-запалените играчи, много от които са си взели отпуск от работното място с презумпцията да заседнат пред машините си за целия уикенд в мига, в който Warlords of Draenor стартира.


Сподели.