Киномания'08 приключва с филм и юбилеен концерт на Йорданка Христова

Pinterest LinkedIn +

22-рото издание на световната кинопанорама "Киномания" ще приключи с 30-минутен откъс от филма "Кубинско болеро за Йорданка" с участието на Йорданка Христова. На 21 ноември в зала 1 на НДК ще се състои и концерт на популярната певица с участието на музикантите от група Акага.

Лентата "Кубинско болеро за Йорданка" (Como fue – Cuban Bolero for Yordanka) е заснета в покрайнините и планините на Сантяго де Куба, под режисурата на Илиян Джевелеков. Сценарист на продукцията е Матей Константинов.

Сюжетът на "Кубинско болеро за Йорданка" проследява срещите на Йорданка Христова с някои от най-известните представители на кубинската музика и разказва за произхода на традиционните стилове болеро и сон. Сред събеседниците на българската певица е и Омара Портуондо (Omara Portuondo) - звездата от "Buena vista social club".

След премиерния откъс от филма в столичната зала ще се състои концерт на Йорданка Христова, с който певицата ще отбележи своята 65-та годишнина, 45-годишнина от старта на музикалната си кариера, както и 40 години от първото си турне в Куба.

По време на шоуто под надслов "Животът е Кубав", Йорданка Христова ще изпълни някои от популярните си песни, както и последната си композиция "Халосия". "Вече съм правила два големи ретроспективни концерта с моите най-популярни български песни. За хората, които искат да ги видят и чуят, подготвям издаването им на DVD", казва Йорданка Христова. "Сега реших концертът да е малко по-различен. И тъй като очаквам някои от публиката да поискат да ме застрелят, ако не изпея все пак нещо българско, предвидила съм няколко изненади – големи български хитове, изпети в оригинал не от мен, но любими мои и на публиката".
Сподели.