Ким Катрал: Не станах майка заради "Сексът и градът"

Pinterest LinkedIn +

Американската актриса Ким Катрал, известна с ролята си на Саманта Джоунс в "Сексът и градът", направи тежки признания пред британското шоу "Life Stories". Актрисата, която в момента е на 61 години, сподели, че една от причините да не стане майка е натовареният ѝ график на работа по сериала.

От разказа ѝ пред британската телевизия Ай Ти Ви става ясно, че на около 40-годишна възраст Ким е искала да пристъпи към инвитро и да си имат дете със съпруга ѝ Марк Левинсън, но тогава сериалът е бил на върха на популярността си и затова актрисата направила избор в полза на кариерата си.

"Работих над сериала по 19 часа на ден, а през уикендите свършвах работа в събота сутринта. Утрото в понеделник започваше в 4:45 ч., а снимачният ден завършваше в един - два през нощта... Как бих могла да се справя с всичко, особено след като вече съм на 40? Тогава осъзнах какъв ангажимент са само инвитро процедурите. Помислих си: "Това май няма да се случи" − сподели Катрал. "Не мислех, че животът ми ще се стече точно така. Това бе първият път, когато разбрах, че няма да имам деца" − призна още тя.

На въпроса какво е за нея майчинството Катрал отговори: "Смятам, че е част от това да бъдеш жена. Но при мен не се получи − съдба, неподходящо време, късмет, не знам. Затова станах ментор на млади актриси, в това поприще мога да бъда майка, не в биологичния смисъл, но все пак майка, леля и приятелка".

Звездата от сериала "Сексът и градът" сподели още, че никога не е била приятелка с останалите три актриси в главните роли − Сара Джесика Пъркър, Кристин Дейвис и Синтия Никсън. Разликата във възрастта им попречила да намерят общи теми за разговор (трите са около 10 години по-млади от Катрал).

Освен това всички имат свои семейства и деца. "Единственото, което ни свързваше и беше общо между нас, бе сериалът. Но той свърши. Неприятно е, че сега на никого не му минава през ума просто да звънне и да попита какво става" − заяви актрисата.

Припомняте, че в момента Ким Катрал е в центъра на вниманието заради отказа си да се снима в третата част на лентата "Сексът и градът". Запитана каква е причината да се откаже от ролята си на Саманта, актрисата заяви, че с това свое решение "затваря една глава от живота си и отваря нова". "Другите момичета са с 10 години по-млади от мен и ако искат да се снимат – това е техен избор. Но моят е такъв" − заяви Катрал.

Хитовият сериал на HBO, който слезе от екран през 2004 г., получи две продължения на голям екран през 2008 и 2010 г., но заради отказа на Ким Катрал трето продължение няма да има.


Сподели.