"Kia" планира големи промени в дизайна на колите си

Pinterest LinkedIn +

"Kia" подготвя драстични промени в дизайна на автомобилите си. Компанията представи прототипа Futuron, който ще е електрически SUV, по време на международно изложение в Китай. Тя обяви, че Futuron показва какво можем да очакваме от компанията като дизайн в близко бъдеще.

Една от най-големите промени ще е при предната решетка. Тя ще е сериозно преработена, като изглежда ще обединява и фаровете в един елемент. Самите фарове са LED и според представители на компанията те са вдъхновени от звездите в нощното небе.

Целта на промените са автомобилите да станат по-лесно разпознаваеми още от пръв поглед. Подобен мотив е запазен и при задните светлини, които обаче ще са по-тънки. Части от дизайна, наречени от "Kia" "кожа на дракон", са вдъхновени от китайската митология.

Futuron изглежда малък, но всъщност е почти с размерите на Kia Sorento. Целта на модела е да покаже някои от елементите, които можем да очакваме в бъдещите модели на компанията, при това сравнително скоро. Те изглежда ще залагат на по-изчистения и елегантен дизайн.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.