Кевин Костнър: "Ще режисирам филм и ще продължа да правя музика"

Pinterest LinkedIn +

През последните пет години носителят на две награди Оскар, Кевин Костнър, участва само в пет широкоекранни продукции, а следващия филм с негово участие – потенциалният блокбъстър Man of Steel, ще излезе в средата на 2013 г., но 56-годишният актьор е все така деен и има големи планове за бъдещето.

В тях влизат както по-нататъшната му реализация в киното, така и на музикалната сцена, където неговата банда, Kevin Costner & Modern West, вече си извоюва репутация.

Нейният дебютен албум, Untold Truths, излезе в САЩ в края на 2008 г. и влезе в две от класациите на Billboard - Top Country Albums и Top Heatseekers, а на европейския пазар се появиха две специални издания - Turn It On и From Where I Stand.

Бандата концертира активно както в Северна Америка, така и в Европа, като самият Костнър споделя, че понякога публиката на Стария континент се "изгубва в превода", тъй като "песните ни са чисто американски". Пак по негови думи Kevin Costner & Modern West не спират да създават нова музика и в плановете им влиза да запишат нов, концептуален албум, след като приключи предстоящото им 15-дневно пролетно турне.

Наскоро музикантите са влезли в студио, за да запишат саундтрака към минисериите Hatfields & McCoys, които ще бъдат излъчени по History Channel в края на месец май. Костнър е продуцент и изпълнява една от главните роли в поредицата, която обединява игрални сцени с документални материали и проследява историята на прословутата кланова вражда между родовете Хатфийлд и Маккой от края на 19-ти век.

Говорейки за следващия албум на Modern West, Костнър уточнява, че той е вдъхновен именно от тази епоха (на Гражданската война между Севера и Юга): "Нарекохме го Famous For Killing Each Other и планираме да го издадем две седмици преди премиерата на филма".

Снимките на Man of Steel вече приключиха, а тези на Hatfields & McCoys ще бъдат завършени съвсем скоро, а Костнър няма потвърдено участие в нито един нов филмов или телевизионен проект. "Искам да режисирам филм – това е нещото, което влиза в плановете ми за обозримото бъдеще, наред с това да продължа да правя музика и да гледам как децата ми растат. 

Сподели.