Кевин Харт отказа да бъде водещ на "Оскарите" и се извини на засегнатите от него ЛГБТИ

Pinterest LinkedIn +

Дни след като беше обявено, че Кевин Харт ще бъде водещ на церемонията по връчване на филмовите награди "Оскар" през февруари 2019 г., американският комик неочаквано обяви, че се отказва от ангажимента. Причина за този обрат стана вълната от възмущение, с която беше посрещната новината.

"Предпочетох да се оттегля от тазгодишните "Оскари"..., за да не отнемам вниманието от невероятно талантливите артисти, които ще празнуват този ден. От сърце се извинявам на ЛГБТИ общността за безчувствените ми изказвания в миналото. Съжалявам, че съм наранил хора. Аз се развивам и искам да продължавам да израствам. Моята цел е да събирам, а не да разделям хората. Изпитвам любов и благодарност към Академията (за филмови изкуства в САЩ). Надявам се, че ще можем да се срещнем отново", обяви комикът в социалните мрежи.

Причина за общественото недоволство срещу Харт са някои негови изказвания в Туитър, които очевидно някои хора приемат като хомофобски.

Хомофобски изказвания на Кевин Харт

Остава въпросът кой ще замени Кевин по време на бляскавата церемония. Оказва се, че желаещи няма, съобщава сайтът tmz.com. Според вътрешен източник на изданието истинският проблем в случая е, че заплащането за тази отговорна задача е твърде ниско и повечето потенциални кандидати за бляскавата роля отказват именно поради това. Хонорарът за "раздавачите на "Оскари" е основен проблем за Американската киноакадемия и при това той не е от вчера. Една от предишните звезди на шоуто – Джими Кимъл – твърди, че е получил само 15 хиляди долара за услугите си през 2017 г. 

Церемонията за връчването на наградите "Оскар" за постижения в кинематогрофичното изкуство през 2018 г. ще се състои на 25 февруари 2019 г.


Вижте тази публикация в Instagram.

I know who I am & so do the people closest to me. #LiveLoveLaugh

Публикация, споделена от Kevin Hart (@kevinhart4real) на

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.