Кецове

Pinterest LinkedIn +

България, 2011, 111 мин. Режисьор: Валери Йорданов, Иван Владимиров С участието на: Филип Аврамов, Иван Бърнев, Ина Николова и др. Приключенски, драма

За филма:

Дебютът на добре познатия ни от родната кино и театрална сцена Валери Йорданов като режисьор (със съдействието на съ-режисьора Иван Владимиров) – „Кецове” е създаден по истински случай.  От екипа уточняват, че сценарият е почти изцяло идентичен с действителните събития, като много малка част от характерите и сюжета във филма се отклоняват от реалността.

Прототипите на основните герои са 6 младежи, които днес са на възраст между 33 и 45 години, но все още се определят като "емигранти в собствената си страна". В актьорския състав откриваме някои от най-нашумелите в  последно време в българското кино имена като самия Валери Йорданов, Филип Аврамов – Фицата, Иван Бърнев, Васил Драганов, Ина Николова и Иво Аръков.

Историята:

В началото на лятото шестима младeжи бягат от баналното си ежедневие, свързано със семейството, любовта, парите и амбициите. Те искат да се махнат от агресията на града, който различните са превзели. А спасението е морският бряг, където намират свободата си. Един девствен залив ги събира, сближава и преоткрива за тях надеждата. Но дали бягството от агресията и града въобще е възможно?


Сподели.