Кърт Ръсел потрошил безценна китара в "Омразната осморка" на Куентин Тарантино

Pinterest LinkedIn +

Куентин Тарантино е известен с убийствата, които "извършва" във филмите си. Едва ли обаче е имало (и ще има) нещо по-шокиращо от "убийството" на една от най-ценните акустични китари, каквато видяхме в уестърна The Hateful Eight (Омразната осморка).

ВИЖ ОЩЕ: Топ 40 абсурдни дизайна на китари

Музеят за китари Martin е предоставил единствен по рода си инструмент на 150 години с презумпцията, че ще бъде заменен с реплика, която да бъде счупена във филма вместо оригинала.

За жалост, тази подробност така и не достига до Кърт Ръсел, който изигра ролята на Джон Рут, и актьорът непоколебимо превърна скъпоценния инструмент в парчета трески в една от сцените във филма.

Директорът на музея Дик Боук заяви, че китари повече никога няма да бъдат предоставени на филмови компании след този инцидент.

"Не можем да повярваме, че се е случило. Не мисля, че има нещо, което да изкупи вината. Ние получихме сумата от застраховката, но не става въпрос за парите. А за опазването на американската музикална история и наследство." 

Явно съдбата наистина има чувство за хумор... Поне песента, която Дженифър Джейсън Лий изсвири толкова красиво в същата сцена от филма, ще остане завинаги документирана.


Сподели.