Капоейра – перфектният начин да поддържаме форма, докато се забавляваме

Pinterest LinkedIn +

Според легендите, на робите в Бразилия им било забранено да се бият помежду си, за да не се наранят – контузията би им попречила да работят. Затова те превърнали боя в танц, който по-късно получил името Capoeira.

ВИЖ ОЩЕ: Garmin Vivofit 2 – спортният уред, който ще носите навсякъде 

Днес този микс от бойни техники, музика и танц е все по-предпочитан начин за поддържане на форма. Ето защо:

Помага да се освободим от стреса

В играта се включват удари с крака и ръце, плавни движения и акробатика, съобразена с нивото и физическите ни възможности, а като добавим и музиката, получаваме идеалното бягство от ежедневието.

Тренировка за цялото тяло

Капоейра е една от най-комплексните спортни дейности, в чието изпълнение участват всички части от тялото. При това се развиват всички физически качества като сила, издръжливост, гъвкавост, бързина и ловкост.

Подобрява здравословното състояние и извайва тялото

Бразилското изкуство е идеално за всички, които искат да поддържат тялото си в отлична форма. Капоейра укрепва гръбначния стълб и ставите, предпазва от сърдечни заболявания и е изключително успешен начин за борба със затлъстяването.

Насърчава уважението към другите

По-голямата част от елементите в Капоейра се разучават с партньор. Това възпитава в уважение и толерантност към другия, учи ни да действаме в екип. Капоейра сближава и ни помага да осъзнаем, че хората трябва да бъдат оценявани не по това, което имат, а по това, което са.

Сподели.