Капан (The Wicker Man)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Германия, 2006, 102
Режисьор: Нийл Лабют
Сценарий: Нийл Лабют
С участието на: Никълъс Кейдж, Елън Бърстийн, Лили Собайески, Кейт Бийън, Моли Паркър, Майкъл Уайсмен и други.
Мистъри, трилър, със субтитри, английски

Две години след световната премиера на фентъзи-драмата "Капан", лентата на режисьора Нийл Лабют ("Сестра Бети") тръгва и в родните киносалони. Римейк на британския едноименен филм от 1973 г. новата версия е с участието на холивудската звезда Никълъс Кейдж ("Скалата").

В интернационалната продукция между САЩ и Германия участват и актьорите Елън Бърстийн ("Изворът на живота"), Лили Собайески ("Широко затворени очи"), Кейт Бийън ("Летателен план") и Моли Паркър ("Добрият пастир"). В някои от епизодичните роли се появяват Арън Екхарт ("Без резервация") и Джеймс Франко ("Спайдърмен"). Сценарият също е дело на Лабют, който се е придържал стриктно към оригиналния филм, а продуцент на "Капан" е самия Никълъс Кейдж. Музиката е дело на композитора-ветеран Анджело Бадаламенти (сериала "Туийн Пийкс").

Едуард Мълис (Никълъс Кейдж) е полицай в малък град, където най-често следи контрола върху пътищата. След трагичен инцидент, при който загиват майка и нейното дете, неговото психическо здраве е разклатено. Точно в този момент Мълис получава писмо с молба за помощ от бившата си годеница Уилоу (Кейт Бийън). Така той разбира, че двамата имат дъщеря, която сега е безследно изчезнала. Без да се колебае Едуард заминава за отдалечения частен остров Съмърсайл, където се намира бившата му приятелка. Пристигането му е изненада за всички, но самия той е много по озадачен от всичко, което вижда там.

На острова живеят само жени управлявани от твърдата ръка на сестра Съмърсайл (Елън Бърстийн). Затвореното общество почти не комуникира с външния свят и живее според разбиранията отпреди векове. Полицай Мълис отчаяно търси дъщеря си Роуан, като само за няколко дни разбира, че женското общество има ритуал всяка година да жертва някое дете, за да е благосклонна природата към тях. Това се оказва само началото на кошмара, който ще се случи скоро на острова.

 
Официален сайт:
http://thewickermanmovie.warnerbros.com


Сподели.