Kansas донесоха Dust in the Wind в София

Pinterest LinkedIn +

Класиците на рока Kansas, изнесоха поредния в музикалната си кариера голям концерт пред препълнена зала 1 на НДК.

Концертът, на който имаше множество правостоящи, продължи близо 2 часа и представи най-доброто от дискографията на ветераните от Канзас, определяни често като "бащите на прогресив-рока".

България е единствената страна в Източна Европа, през която преминава тазгодишното турне на групата, а София - предпоследният "пристан" на Kansas след заключителния им концерт в Мичигън, САЩ.С мощен саунд и ефектно осветление, подобаващо за рок концерт, петимата от Kansas: Фил Еърт, Били Гриър, Рич Уилямс, Стийв Уолш и Дейвид Рагсдейл, излязоха на сцената, съпровождани от овациите на публиката.

Началото бе отбелязано с изненадващата поява на цигуларя Дейвид Рагсдейл. Неговата цигулка засвири първите тонове на Magnum Opus, подети след това от колегите му. Последва един от най-големите хитове на бандата – Point of Know Return.

Kansas предложиха "втвърден" рок вариант на Eleanor Rigby, чиито оригинал принадлежи на The Beatles. Както споделят петимата от Канзас, ливърпулската четворка винаги е била тяхно най-голямо вдъхновение и е групата, оказала най-силно влияние върху развитието на звука им.По средата на концерта, водени и от настроението на публиката, Kansas изпълниха абсолютния си хит, една от златните класики на всички времена – Dust in the Wind. С изведени напред цигулка и акустична китара Dust in the Wind беше изпята още от 4 хиляди души в залата. Последваха Song For America и рок баладата от 80-те Hold On.

По време на биса Kansas предложиха експлозивната Fight Fire With Fire и втория си най-голям хит в 30-годишната си кариера – Carry On Wayward Son, изпят отново с помощта на многобройната, изправена на крака публика.Макар и за първи път в страната ни, музикантите останаха видимо изненадани от възторженото посрещане – името на групата се скандираше продължително и многократно по време на концерта. Самите те, чрез бас китариста си Били Гриър, изразиха радостта си от видяното и усетеното тук – най-вече българската кухня и българските жени.

Сподели.