Kanex USB-C Memory Card Reader – толкова малък и толкова необходим

Pinterest LinkedIn +

Една практична джаджа за лесен и бърз обмен на файлове от мобилните ви устройства.

Помните ли как преди години CD и DVD дисковете бяха следващият голям хит, защото тези лъскави кръгове позволяваха записването и прехвърлянето на голям (за времето си) обем от информация? Е, днес те отдавна вече са в забвение, защото потребителите залагат на значително по-компактни носители като USB стикове или пък карти памет.

Именно картите памет са навсякъде около нас в ежедневието ни – в смартфона, във фотоапарата или пък в гейм конзола като Wii U. Тези мънички парчета пластмаса са практически задължителен компонент за всеки смартфон потребител, тъй като вграденото в мобилните ни устройства място за съхранение много бързо се оказва недостатъчно. А когато запълните вашата карта памет със стотици висококачествени снимки и видеоклипове, или пък искате да качите новия албум на любимия си изпълнител, за да го слушате, докато пътувате за работа, ви остава само едно – да включите картата в компютъра си.

И тук на помощ идва Kanex USB-C Memory Card Reader (цена 79 лв.) – страхотна малка джаджа, която ви позволява да прехвърляте информация от и на карти памет през вашия MacBook 12 и други устройства, поддържащи новия USB-C порт.Вземете например новия и безспорно много готин преносим компютър на Apple. Съобщението, че той ще има само два порта – един за слушалки и един за всички останали връзки – първоначално предизвика голяма изненада, но както обикновено, идеята на американската компания е безупречна и тя се стреми да използва пълноценно всеки милиметър от стилния корпус на лаптопа. Затова цялата "комуникация" с външни устройства се осъществява през въпросния USB-C порт. USB-C позволява трансфер на данни със скорост от 10 GB в секунда, а освен това USB-C портът може да осигурява захранване от 100 вата при 20 волта. С други думи, това е конектор от ново поколение, през който се осъществява обменът на най-различни данни.

Въпросният карточетец е много компактен и цялостният му замисъл е да бъде олицетворение на удобството. Спокойно може да го пъхнете в джоба си, в пътната чанта или чекмеджето на бюрото и да забравите за него, докато не ви потрябва. Свързването е на принципа Plug-and-Play, което елиминира нуждата от инсталацията на каквито и да било драйвери. Поддържани са всевъзможни операционни системи като Windows 8.1 и Windows 10, OS X 10 (и по-нови) и дори Chrome OS. Съвместимостта е с широк кръг устройства като вече споменатия MacBook 12, както и с новия и доста впечатляващ Chromebook Pixel, а и практически всяко друго мобилно устройство с USB-C порт.Kanex USB-C Memory Card Reader впечатлява и с поддържаните формати карти памет – цели 12, сред които T-Flash, Micro SD, SD, Mini SD, MMC, MMC Plus, RS-MMC, MMC Mobile, MS, MS Pro, MS Duo и MS Pro Duo. С други думи, каквото и да е вашето устройство и каквато и карта памет да ползва то, просто я поставете в карточетеца и ще видите нейното съдържание.

Компактен, удобен и почти универсален, този четец с USB-C порт е идеалното решение за вашия нов лаптоп или смартфон, осигуряващо тази така необходима връзка, през която да прехвърляте файловете си.

Купи Kanex USB-C Memory Card Reader ТУК

Сподели.