Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер – бързата връзка между лаптопа и големия екран

Pinterest LinkedIn +

Връзката на вашия лъскав лаптоп на Apple с HD телевизор не трябва да е нещо трудно и благодарение на тази джаджа това наистина е така.

И така, сдобили сте се с нов преносим компютър на Apple. Поздравления, той наистина е страхотен и със сигурност компактните му размери и елегантният му дизайн ще ви позволят да го ползвате пълноценно в движение. Неминуемо обаче идва момент, когато ще ви се наложи да го включите към по-голям външен монитор или телевизор, било то за да направите някаква делова презентация, да покажете снимките от скорошната си ваканция или пък да погледате филм. Наглед това е нещо елементарно, но се оказва, че изникват някои непредвидени пречки.

И Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер (цена 59 лв.) ще ви помогне да ги преодолеете.Виждате ли, т.нар. Mini DisplayPort всъщност не поддържа аудио и когато свържете вашия лаптоп към HD телевизор, ще ви трябва още един кабел, а това далеч не е практично. Ето защо се явява много добро решение – той използва USB за аудио, така че получавате пълната AV връзка само с един кабел. Адаптерът на Kanex получава звука през USB (подобно на една от тези миниатюрни външни звукови карти) и го слива с видео сигнала, който идва от Mini DisplayPort. В резултат на това вашият HD телевизор получава както картина, така и звук от лаптопа при максимална резолюция от 4К. Да, забравете за 1080р; ако външният дисплей я поддържа, може да получите директно Ultra HD резолюция. Това е просто и елегантно решение, което напълно елиминира пропуска на Apple. Така, ако работите с доста HD съдържание, този адаптер може да ви спести доста излишни главоболия.

Както подобава на подобна практична джаджа, адаптерът е максимално компактен и удобен за пренасяне. С дължина от 22 сантиметра, кабелът е достатъчно дълъг, за да осигури връзка и да не ви се пречка излишно. Снежнобелият цвят на адаптера го прави като естествено изгледащ аксесоар на Apple и той напълно се слива с вашия лаптоп.Говорейки за поддържаните модели, Kanex Mini Display Port към HDMI адаптерът е съвместим с MacBook, MacBook Pro, iMac, MacBook Air, Mac Mini и Mac Pro.

Връзката с HD телевизор или монитор не трябва да е нищо сложно и този адаптер го доказва. С него може да се наслаждавате на висококачествено мултимедийно съдържание, а с 4К резолюцията просто не може да се спори.

Купи Kanex Mini Display Port към HDMI адаптер ТУК

Сподели.