Камен Донев обединява музика и театър с шоу в НДК

Pinterest LinkedIn +

Именитият български актьор и режисьор Камен Донев ще представи своя моноспектакъл "Възгледите на един учител за народното творчество" в зала 1 на НДК на 1 ноември. По време на шоуто, участие ще вземат и редица популярни музиканти като Нина Николина, Иво Папазов - Ибряма, Дани Милев и други.

На сцената в столичната зала, заедно с Камен Донев, ще се качат още Мариана Попова, Стоян Янкулов – Стунджи, Михаил Йосифов, формация "Ева квартет", оркестър "Карандила" и много други. Специални гости на спектакъла са и танцьорите от народния ансамбъл "Филип Кутев".

Основният акцент в двучасовия моноспектакъл на Камен Донев е преоткриването на народното творчество в битието на съвременното общество. Първообразът на "учителя" в шоуто е познатият герой от хумористичното тв предаване "Улицата" на Теди Москов, като в реалния живот обаче подобен човек съществува и той е бил преподавател на самия Камен Донев.

Камен Донев е роден през 1971 г. в Русе. До момента е изиграл над 40 роли в театъра и киното и е написал повече от 30 драматургични творби. През ноември 2006 г. на българския книжен пазар се появи сборникът "Всичко дотук - текстове за театър, кино и телевизия", който включва текстове от творчеството на Камен Донев.

Сподели.