Камен Bo напусна Шоуто на канала със скандал. Виж открито писмо

Pinterest LinkedIn +

Популярният шоумен Камен Воденичаров напуска ТВ предаването "Шоуто на Канала" след сериозен скандал заради цензура. "Напускам "Шоуто на Канала" на БНТ, след като бях цензуриран за първи път в 17-годишната си екранна кариера", каза Воденичаров в открито писмо до медиите.

Уважаеми колеги,

Напускам "Шоуто на Канала" на БНТ, след като бях цензуриран за първи път в 17-годишната си екранна кариера. Рубриката ми "Минутката на водещия" беше заснета, след което изрязана от предаването.

В нея изказах мнението си във връзка с учителските стачки, което определено е на страната на преподавателите. Нарекох твърденията на правителството, че няма пари за заплати, голяма лъжа и посочих огромния бюджетен излишък. Казах също, че според мен е достатъчно обръчите от фирми около тройната управляваща коалиция да пренасочат част от комисионните си, за да съберат нужните средства за учителите. Критикувах и някои медии, които тенденциозно неглижират и унижават протестиращите хора.

С неясни намеци екипът на "Шоуто на Канала" се опита да ми обясни, че позицията ми в "Минутката на водещия" не е правилна. Нямам намерение да търся и посочвам виновници за оказаната ми цензура. Предпочитам да се оттегля, запазвайки непроменени принципите си.

От началото на 90-те години, когато участвах в предаването "Ку-ку", се боря срещу остатъците от социализма и особено срещу цензурата, която опорочава свободните медии и призванието на журналистиката като цяло.

Никога не съм бил партиен член и не се боря за приоритетни политически изказвания в медиите. Отказвам да бъда повече част от професионална среда, в която се налагат каквито и да било ограничения върху изразяването на лично мнение.

Камен Воденичаров

Сподели.