Какво трябва да знаем при избор на печка за маникюр

Pinterest LinkedIn +

Красивият маникюр на една дама е част от нейния цялостен аутфит и грижата за него е от съществено значение. Днес съществуват професионални маникюристи, но често дамите предпочитат да направят ноктите си в домашни условия, за което им е необходима и подходяща печка за изпичане. Кога се използва и какви видове има, за какво да внимаваме при избора?

Защо се използва печка за маникюр

Това е електрически уред, чието основно предназначение е ускореното втвърдяване на нанесения предварително гел лак върху нокътната плочка. В съдържанието си, продуктът няма разтворители, които да се изпаряват и да водят до неговото втвърдяване, поради което се изпича чрез излагане на специален светлинен спектър. Процесът се нарича полимеризация и под въздействието на ултравиолетовото лъчение на печката за маникюр, молекулярната структура на гел лака се променя и втвърдява, създавайки по-устойчива повърхност на нокътната плочка.

Има ли значение видът на лампата

Видът на лампата на печката за маникюр е най-важният, тъй като от нея зависи и крайният резултат. Достъпните видове са:

  • конвенционални - базирани са на флуоресцентна светлина и са доста евтини, но изискват честата им смяна (на всеки 2-4 месеца);
  • LED - по-съвременните и издръжливи решения, използвани както за лична, така и за професионална употреба;
  • CCFL - представляват стъклени колби с живак и дават време за изпичане до 1 минута;
  • хибридни - комбинират предимствата и ползите от LED и CCFL технологиите, което позволява изпичане на всеки вид гел лак.
Печки за ноктопластика

С каква мощност трябва да бъде

За най-оптимална мощност на фурните за полимеризация на маникюр се счита 36W. Колкото показателят е по-нисък, толкова по-дълго време гел лакът ще се пече. UV лампа на пекарна с мощност 9W ще изисква около три минути за втвърдяване на покритието, което е твърде дълго и неудобно. При 18W, времето за изпичане ще падне на 2,5 минути и подобна мощност е подходяща за употреба от начинаещ маникюрист. 36W е най-популярният модел, използват от професионалистите по ноктопластика. Времето за полимеризация в случая е не повече от минута и половина.

При наличие на голям поток от хора, често предпочитани са печките с лампи, чиято мощност е над 48W. В случая, времето за изпичане намалява до 40-60 секунди.

Какви функции притежават

Най-често срещаните функции при печките за маникюр в онлайн магазин 4sales.bg е таймерът, изключващ автоматично уреда, без нужда от наблюдение. Наличието на дисплей изобразява полезна информация, като оставащото време за изключване на таймера. Бутонът за регулиране на мощност дава възможност за плавен контрол на изпичането при прекомерна болка, а сензорът за движение задейства лампата при поднасяне на ръката под нея.

Наличието на специален вентилатор в печката за маникюр ще обдухва нагревателните елементи при продължителна употреба и т.н.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.