Какво представляват осветителните тела за таван плафони

Pinterest LinkedIn +

Плафоните са изключително популярни осветителни тела за таван според Lightluxury.bg - специалисти в търговията с осветителни тела от много  години. Интересното при плафоните е, че при тях няма място между тавана и самото осветително тяло. Много наподобяват вградените лунички, които се слагат в самия таван. Изключително подходящи са в малки стаи с по-ниски тавани, защото крушката не хвърля сянка. В големи помещения пък могат да са идеалните лампи за осветление за задачи, както и за запълване на пространство.

Фактът, че плафоните са плътно прилепнали към стената или тавана прави стаите много по-светли и не се губи никаква светлина.

Какви могат да са плафоните?

Плафоните са обикновено в две форми - кръгли или овални. Разликата идва от големината им и от това за колко крушки са приспособени. Възможно е плафоните да са и с LED осветление. При всяко положение, един плафон ще добави елегантност на вашето пространство. Можете да го добавите към вече монтиран полилей или към друго голямо осветително тяло. Много хора избират именно плафоните за осветителни тела в баните си. Ако те са с прозрачно стъкло, а не с матирано служат за прекрасни лампи до огледалото. Прозрачното стъкло позволява на светлината да достигне до лицето ви, за да може сутрешния ви тоалет да е безкомпромисен. Това е възможно да се постигне и с матирани плафони, но с по-силни крушки. Матираното стъкло омекотява и разсейват светлината, докато прозрачното стъкло я насочва директно. Какво искате да добавите във вашето помещение е въпрос на това, за какво ви е необходима светлината. Съвет от нас е винаги да се оглеждате и наоколо какъв е стилът, за да не се окаже така, че всичко ви е с матирано стъкло, а плафоните в прозрачно или обратното.

Освежете декора си

Плафоните като осветителни тела са създадени с идеята, да са колкото може повече слети с тавана и да не се забелязват. Те са по-скоро функционални и практични. Днес обаче има огромно разнообразие от модели, някои от които са истински арт допълнения. Ако вашият дом е обзаведен в даден стил, със сигурност изборът на, съвпадащ с него, плафон, няма да ви затрудни изобщо. Традиционните плафони са с красиви и правилни линии, докато съвременните модерни модели притежават атрактивни дизайни и геометрични мотиви. Ако изберете плафон с геометрична форма, вашето пространство веднага ще стане по-стилно. Можете да добавите и нотка изтънченост чрез прозрачна стъклена повърхност и преливащи се искри.

Къде да монтирате един плафон?

Плафоните вършат чудеса в тесни пространства и като разделителен елемент в по-големи. Те могат да се използват и като горна лампа в детска спалня. Могат дори да се сложат в дрешници и гардероби и да хвърлят светлина върху дрехите ви, за да изберете по-лесно какво да облечете и да започнете деня си успешно.Ако сте артистични личности и разполагате с пространство, съвсем спокойно можете да разположите няколко плафона по дължината на коридор или пък да очертаете дадена зона в голяма стая. Плафоните могат да са най-разнообразни като украшения отгоре върху стъклото, така че не се притеснявайте, те със сигурност ще допринесат за стила на вашето помещение. Преценете само колко яркост ви е необходима и плафоните основно или допълнително осветление ще бъдат и сте готови.

Плафон с Led светлоизточници

Led технологията отдавна вече не е нещо ново. Хората знаят, че е енергоспестяваща и че е екологичният избор на пазара. Плафоните не са изключение в правилото. Има редица красиви модели, които не само, че разполагат с led лампички, ами и са демируеми. Тоест, ако искате в хола ви, светлината да не е толкова силна, можете да я намалите или дори да смените цвета ѝ. Така в дните, когато се нуждаете от повече почивка, вашият плафон ще ви я осигури. Разбира се и при тези плафони трябва да съобразите за колко голямо помещение са подходящи. Led технологията ни дава свободата да избираме комфорта, заедно с пестенето на енергия. Освен това и животът на led плафоните е изключително дълъг. Когато монтирате един плафон на тавана с led лампички, няма да има нужда години наред да ги подменяте. Той ще си изпълнява задачите безкомпромисно.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.