Какви видове протектори за телефон има?

Pinterest LinkedIn +

Протекторите за смартфон са надеждно средство за защита на устройството от надраскване, счупване и от навлизането на влага в неговите механични компоненти. Предпазните аксесоари от този вид са различни – стъклени, течни и от хидрогел, матови и др. Важно е да предпазим не само корпуса на апарата, но и неговото предно стъкло, което може да се окаже спукано или надраскано в резултат на удар или контакт с остри предмети.

Какви видове са протекторите за смартфон?

Потребителите могат да избират сред голямо разнообразие от предпазители за дисплея на телефона, напомнят от MOBEL. Някои от тях са изработени от стъкло, други се поставят с UV лепило, като съответстват на различните предпочитания към материала и цената. В следващите редове ще стане ясно с какво се характеризира всяко едно от наличните решения.

Стъклени

Те са “следващото поколение” протектори за телефон, след фолиата и са популярни на пазара с високата си естетика, повишената си удароустойчивост и лесното си поставяне. Всички тези преимущества ги правят предпочитан аксесоар за защита на екрана на мобилния апарат от надраскване и счупване.

Матови

Отличават се с висока гъвкавост и способност за неутрализиране на светлината. Фината повърхност подобрява визията на устройството, като същевременно осигурява и перфектна видимост и безпроблемно плъзгане по екрана, запазвайки неговата чувствителност. Друга важна особеност на матовите покрития за дисплей е, че по тях не остават следи от пръсти, както при стъклените им аналози.

Хидрогел

Ново поколение предпазители, които са ултра тънки, но същевременно и много устойчиви на удари и други външни влияния. Характеризират се със следното:

  • с тях се постига желаната защита на екрана от надрасквания, в резултат на контакт с остри предмети и груби повърхности;
  • при изработката им се влагат материали, като PVC и TPU, които се отличават с пластичност и перфектна адаптивност към всяка една от извивките на апарата;
  • с подобен вид покритие се възпрепятства навлизането на прах и появата на драскотини по дисплея. То има незабележимо присъствие и не води до удебеляване на екрана на телефона.

Тези защитни аксесоари за телефона са също добро решение, когато искаме да съхраним екрана на смартфона за по-дълго време.

Течни

Скрийн предпазителите са нова генерация защитни аксесоари, които са продукт на нано технологията. Имат следните предимства – дълъг срок на употреба, антистатична формула и висока устойчивост на течности, удари, прах и надрасквания. Могат да се използват безпроблемно в продължение на месеци, а слагането им е лесно и без риск от появата на балончета, както при протекторите с твърд дизайн.

С UV лепило

Този вид защита за дисплей се определя като иновативно решение с множество предимства. Високата адхезия и дълготрайността са двата основни плюса на протекторите за телефон с UV лепило. Изпичането на лепилото се осъществява посредством UV лампа и по този начин се разпространява по цялата повърхност и свойствата му се активират.

Кои протектори за смартфон са най-сигурни?

Спорно е кои видове предпазители за екран са най-добри. Всеки модел си има своите предимства и недостатъци, които трябва да се вземат под внимание. Стъклените видове се определят като най-устойчиви на удари и надрасквания, а тези от хидрогел и матовите – като най-красиви. Вариантите от стъкло се считат и за най-сигурни, защото могат да поемат сериозни удари, без това да нарани дисплея на устройството.

Как се поставя протектор за телефон правилно?

За коректното му поставяне е важно повърхността да се подготви добре. Екранът на телефона се почиства от прах и мазни следи, а след това се преминава към слагането на избрания вид протектор. Ако е стъклен или фолио, се започва със залепянето му в горния край на телефона към долния, като се внимава да не попада въздух. Важно е да се центрира добре, за да не се окаже впоследствие при употреба, че е сложен накриво.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.