Какъв LCD телевизор да си купим тази Коледа?

Pinterest LinkedIn +

Само до преди две години, LCD дисплеите се смятаха за артикул прилежащ единствено на класата на богатите българи, като хората от средна класа се задоволяваха все още със стандартните дебело-кинескопни приемници, притежаващи волята да секнат кръста дори на Митьо Крика.

Днес, в края на 2008 г., LCD телевизорите не са просто скъпа играчка за хората с дебели портфейли, а жизнено необходим артикул, за да можете да бъдете в крак с всички съпровождащи един телевизор външни технологии.

Ще се опитаме да ви представим нашият избор за най-добрите предложения на LCD телевизори по Коледа

Основни критерии

На първо място е резолюцията на екрана. Има два изградени стандарта при LCD телевизорите , които са HD Ready и Full HD.

И двата стандарта ще ви предложат страхотни цветове и яснота на картината, но докато HD Ready са със стандартна резолюция от 1360х768 пиксела, то Full HD са с 1980х1080.

Видима разлика между двете резолюции, обаче има при приемници с диагонал на кинескопа от 50 инча (127 см) и по-големи. Разликата в цената на HD Ready и Full HD все още е много висока.

Контраст

Редно е да знаете, че към днешна дата е хубаво да се стремите към приемник с минимален контраст 5000:1.

Не на последно място по значение е и зрителният ъгъл. От него зависи качеството на изображението гледано от различни ъгли.

LCD телевизори до 32 инча (81 см)

PANASONIC TX-32LZD80F

Това е първият 32 инчов модел на Panasonic, който поддържа реална Full HD резолюция от 1920х1080.

Контрастът на телевизора е 10 000:1 – респектираща цифра, която би задоволила всеки потенциален купувач. Времето за реакция на телевизора е 16 милисекунди.

Страхотен бонус, който можем да споменем е слотът за мемори карта, който ще ви позволи да разглеждате вашите снимки, гледате видео или слушате музика в MP3 формат директно от картата.

Цена: 1800 лв.

+ Full HD резолюция, богати цветове, много опции за комуникация с външни устройства

- Черното можеше да е една идея по-дълбоко, звукът е на средно ниво


Препоръчваме също: TOSHIBA 32AV504DG – добро предложение от Toshiba, с висок контраст (20000 към 1), HD Ready и приемлива цена – 950 лв.

LCD телевизори в диапазона от 37 до 50 инча (94 до 127 см)

LG 42LG6000

На първо място, той изглежда меко казано впечатляващо – черна лъскавата облицовка подплатена стилизиран оттенък на червено очертава търсения от LG крайно минималистичен външен вид.

Моделът е с големина на екрана 42 инча (107 см) и поддържа Full HD резолюция от 1920х1080.

Бижуто на LG включа още и 100 Hz матрица и ще се опитва да подобри за вас автоматично картината при предавания с по-лоша картина или ниска резолюция.

Като друг голям плюс, можем да отбележим, че разглежданият телевизор е настройван от аудио легендата Марк Левинсън.

Последният на практика е подредил така колоните на телевизора, че те на първо място, просто не се забелязват и на второ, когато работят създават усещането за истински съраунд звук.

LG6000 предлага и USB2.0 вход, за включване на външно устройство и феноменалния контраст от 50 000:1.

+ Феноменален дизайн, отлични опции за свързване с външни устройства, високи спецификации, отлични резултати на всички визуални нива

- Можеше да се справи една идея по-добре със сцените, в които преобладава по-интензивно движение


Цена: 2400 лева.

Препоръчваме също: SONY KDL-40D3500AEP – наистина ювелирно предложение от Sony, на повече от поносима цена. 40 инчов (102 см), поддържащ Full HD резолюция и контраст от 16 000:1, само за 1800 лева.

LCD телевизори над 50 инча (132 см и нагоре)

SAMSUNG LE-52M86BD

Предложението на Samsung предлага всякакви начини за свързване с външни устройства.

M86BD предлага и едно от най-впечатляващите нива на черен цвят при LCD телевизорите като цяло. Много близко до това на плазмените телевизионни приемници. Това позволява на картината да бъде по-динамична и всеобхватна.

Контрастът на телевизора е 16 000:1, а предлага също кино и игрален режим на картината.

Съотношението цена и предлагани екстри определено е в полза на потребителя, което превръща M86BD в почти задължителен коледен аксесоар към вашият дом, ако сте се насочили към LCD от висок клас.

+Впечатляващи нива на черното, интелигентен дизайн, богати опции за свързване с външни устройства

- Резолюцията на движение, звукът е на средно ниво

Цена: 3200 лв.

Препоръчваме също: SHARP LC-52XD1E LCD – модел на лидерите в разработката на LCD дисплеи Sharp. Предлага ужасно много, но на доста по-висока цена от предложението на Samsung за същия размер – 4000 лв.
Сподели.