Как звучат модерните викинги, или защо трябва да чуете датчаните Phlake

Pinterest LinkedIn +

Angel Zoo (дебютният сингъл) от първия албум на Phlake звучи из цял Копенхаген – в малките кафенета на центъра, в дизайнерските магазини за дрехи, а дори и в любимата на местните сандвичарница.

Потенциалът на датчаните обаче се простира отвъд територията на малката им ветровита държава и трябва да достигне поне до ушите на българските ценители.

Phlake съществува от 2015 година и музиката им може да бъде описана като смесица между ритъмендблус и соул, а това, което впечатлява най-много, е плавният и мелодичен похват, който момчетата използват, за да ни запознаят с музиката си.

Поредната хипстър банда, ще въздъхнете вие. Вероятно Phlake ще се окажат много повече, отколкото очаквате.

Като за начало – можете ли да назовете друга банда, способна да ви накара да танцувате в клуба на текст като "Running in waterfalls/of your vomiting snack patroll", част от песента Pregnant? И кой въобще посвещава творчеството си на изнервящата, емоционална бременност? Phlake го правят, и то по особено мелодичен и романтичен начин.

Останалата част от дебютния им наскоро излязъл албум Slush Hours е посветена на по-тривиалните и типични теми като любовта, раздялата и всички останали нюанси в спектъра между тези два полюса.

Музиката се лее като бирата в приятна лятна вечeр и докато се усетите, вече си припявате текста... и си пускате албума отново... и отново.

Колкото по-скоро успеете да видите Мадс Бо (Mads Bo) и Джонатан Елкер (Jonathan Elkær) на живо, толкова по-добре, но засега момчетата обикалят успешно предимно скандинавските сцени.

Все пак благодарение на верни приятели като Google, Youtube или Spotify можете да дадете шанс на музикалните викинги да покорят сърцата ви. Приятно слушане!

Сподели.