Как да се храним здравословно на работното място

Pinterest LinkedIn +

Със сигурност много от вас прекарват работния си ден неотлъчно приковани на работното си място. За обяд навън все не остава време, а понякога се налага да се остане и до късно. В такива ситуации бързата храна изглежда най-доброто решение - пица, баничка и сандвич, а може и някоя газирана напитка. Ето няколко предложения, с които ще успеете да се храните здравословно на работното място, а в резултат на това ще се чувствате и по-добре.

Плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците могат да се включат в хранителния ви режим под формата на сокове, салати или просто в натурален вид. Ако работите в големи офис сгради, в които има кафенета, настоявайте да предлагат по-разнообразен избор от плодове и зеленчуци. В останалите случаи си ги носете от вкъщи.

Хранете се с настроение

Обядът или закуската на работното място, а и дори изпиването на чаша сок или кафе, са си време за почивка от служебните задължения. Затова избирайте храна, която ще ви бъде вкусна и ще ви достави удоволствие.


Заредете чекмеджето

Често пред компютъра ви се иска да "гризете" чипс, бонбони или сладки. Запасете се по-добре с полезни храни за такива спешни случаи - сурови ядки и сушени плодове. Те са трайни и няма да се развалят в чекмеджето. Ако има начин, хапвайте и корнфлейкс или мюсли с кофичка кисело мляко.

Прясно и кисело мляко

Специалистите препоръчват вместо сметана в кафето да прибавяте прясно мляко, а газираната напитка на обяд да бъде заместена от айрян.

 

Добра хигиена

Домашно приготвените храни са идеален вариант за обяд на работното място. Хубаво е да се слагат в хладилник, но ако няма такъв, то по-добре помислете за храни, които няма да се развалят през целия работен ден. Ако имате кухня на работното място, затопляйте обяда ви в микровълновата печка, но само в кутии, които се затварят добре.

ВИЖ ОЩЕ: 

->Тренировки в офиса – как да спортуваме от положение на седеж

Сподели.