Как да се целуваме добре? 6 съвета за главозамайващи резултати

Pinterest LinkedIn +

Нека да не живеем с илюзии - целувките са важни!

Изследвания показват, че колкото по-често се целуваме с любимия човек, толкова по-удовлетворени се чувстваме от връзката си с него. 66 процента от жените и 59 процента от мъжете споделят, че биха сложили край на връзката си, ако партньорът им не се целува добре.

"Хората помнят своята първа целувка много по-ясно, отколкото първия си секс", убеден е психологът Джон Боханън от Университета Бътлър. По думите му хората са склонни да си спомнят около 90 процента от детайлите, свързани с първата им романтична целувка.

Психологическо проучване, проведено в Германия през 80-те години, показва, че мъжете, които целуват съпругите си преди работа, живеят 5 години по-дълго и печелят повече пари. Според учените причината за това не се дължи на самата целувка, а на отношението на целунатия/целуващия човек - той започва деня си положително и се придържа към здравословен начин на живот.

Защо се целуваме?

Според учените хората се целуват, за да разберат дали партньорът им е подходящ. Целувката може дори да покаже дали има генетичната съвместимост между двама души, както и до каква степен човекът до нас е емоционално ангажиран във връзката.

Поредица от изследвания на тема "Науката за целуването - какво говорят устните ни" разкриват следните детайли за целувката:

1. Тя има много по-голямо значение за дамите, отколкото за мъжете.

2. Жените обръщат внимание на вида на зъбите на партньора и на устната му хигиена.

3. Мъжете са склонни да приемат целувката като подготовка за сексуален контакт.

Как да се целуваме наистина добре?


Съвет за жените

1. Отворете устните си повече – изследвания показват, че представителите на силния пол си падат по влажни целувки с по-голямо участие на езика.

2. Бъдете инициативни.

3. Не чакайте, а подходете с повече агресия и заложете на активната позиция в целуването.

Съвет за мъжете

1. Едно от нещата, от които жените най-често се оплакват, е, че партньорът им буквално завира езика си в гърлото им. Не го правете.

2. Дайте възможност на половинката си да диша – целувката ще й достави по-голямо удоволствие, ако не се задушава.

3. Влезте в нейния ритъм на целуване. Когато постигнете пълна хармония, ще се почувствате наистина удовлетворени.

Сподели.