25 Април 2018, 15:41

Как да пазаруваме изгодно онлайн

Google+ Pinterest LinkedIn +

В забързаното ни ежедневие предпочитаме да спестим малко време от обикаляне по магазините и да си купим нещо по новия начин – онлайн.

Претъпканите молове и чакането по опашки вече не изглеждат така примамващи, щом желаната покупка е само на един клик разстояние.

Интернет е безкраен и в хилядите сайтове за онлайн търговия можем да намерим абсолютно всичко, но трябва да знаем, че този начин на пазаруване крие и много подводни камъчета.

За да улесним избора ви и да гарантираме добрата покупка, ние ви подготвихме няколко съвета за изгодно пазаруване онлайн.

На първо място е много важно да сме наясно с условията, които сайтът за търговия предлага. Тук влизат срокове за доставка, цена на доставка и евентуално връщане на стоката.

Много сайтове предлагат твърде високи цени за доставка, както и за връщане. Запознайте се и дали имате право да смените купената стока с друга, тъй като някои сайтове предлагат само връщане, но не и смяна. Имайте предвид, че връщането на стоката също се поема от купувача, което не е във ваша полза.

 

В интернет цените действително ни се струват по-ниски, но трябва да имате предвид, че някои търговци се възползват от това, че не можем да видим стоката, като качват снимков материал, който не отговаря на реалността.

Винаги подхождайте с известна доза съмнение към дръзките реклами, които ви заливат. Дори покупката да отговаря на качеството, не се подлъгвайте по изкуствено намалените цени.

Проверете внимателно за реалната цена на покупката си и не се доверявайте на "големите намаления", които понякога са опасни капани. Използвайте опциите за "преглед", които повечето куриерски фирми предлагат, тъй като веднага може да върнете ненужната вещ, без да си създавате излишни тревоги и да губите време.

Следете за намаления, защото повечето сайтове пускат реални такива, за да привлекат повече клиенти. Възползвайте се да се абонирате за бюлетините, които сайтовете предлагат, защото понякога така си гарантирате намаление от продукт.

И не на последно място – не се примирявайте с покупка, която не отговаря на качеството! Имайте предвид, че ако си замълчитеq, това ще се случи и на други хора. Не позволявайте да бъдете излъгани в интернет.

Онлайн пазаруването има редица хлъзгави страни, но ако внимавате, може да спестите добра сума пари и да повдигнете самочувствието си.

Сподели.