Как да изберем перфектния подарък за рожден ден и/или имен ден

Pinterest LinkedIn +

Водени от желанието да зарадваме близките си хора, често прекарваме дни наред в търсене на най-подходящите за тях подаръци. Независимо от това колко добре познаваме техните вкусове и лични предпочитания, понякога финалният ни избор продължава да буди съмнения, а покупката му в крайна сметка ни оставя с едно доста неприятно чувство на неудовлетвореност и колебание.

Точно заради това решихме да съставим списък с 8 напълно универсални идеи, с чиято помощ издирването на перфектния подарък за рожден ден и/или имен ден не само е "мисия възможна", но и едно изключително приятно занимание, което ще достави удоволствие на вас, а после и на този, за когото е предназначен.

1. Преди да се насочите към конкретен подарък, помислете от какво се интересува вашият близък. За ваше улеснение можете да запишете "ключовите думи", които ви хрумват, на лист хартия. Не бързайте – отделете няколко минути, за да сте сигурни, че списъкът ви е максимално изчерпателен и не пропускате нищо съществено. Така например, ако вашият човек обича да опознава нови места и пътуването е неговата най-голяма страст, можете да заложите на тази страхотна скреч карта на България.


Покрита със златно скреч фолио, тя включва 89 от най-интересните забележителности в страната и е персонализиран дневник на всеки жаден за знания приключенец.

Друг много нестандартен подарък за любителите на пътешествията е Магнитната карта на СветаВърху нея със специален за целта маркер, включен в комплекта, може да се водят бележки за конкретни предпочитани дестинации, както и да се планират следващи екскурзии по особено атрактивен начин.2. Тъй като в повечето случаи се стараем да бъдем максимално оригинални и извън клишето, често забравяме да погледнем на подаръка от неговата практична страна.

А какво по-хубаво от това да подберем нещо, което освен готино, е и полезно в ежедневието. По този начин близките ни ще имат още един повод да си помислят с усмивка за нас, дори и в напълно прозаични ситуации. Точно затова спираме вниманието си на Неси. Да, става дума за мистериозното чудовище от езерото Лох Нес, но под формата на... сладурски черпак НесиЗадължително допълнение към всяка тенджера, което ще се превърне в легенда в кухнята.


3. Със сигурност идеята да подарите домашен любимец ви е хрумвала поне няколко пъти досега. Съгласете се обаче, че подобен подарък е твърде, твърде ангажиращ и не е най-удачният универсален избор. Подобни решения се взимат самостоятелно и зависят от различни фактори, които трудно можете да предвидите. 

Все пак има начин да зарадвате близките си с живо създание, което изсиква минимални грижи, но носи радост дълго време. Става дума за Яйчицето с Кактус, ръчно изработено в Япония от бял негланциран порцелан. Указанията са прости – горната част на яйчицето трябва да счупи внимателно с лъжичка и да се полее, а скоро след това красивото кактусче ще се появи на бял свят.


4. Независимо какви артистични заложби притежавате, е важно да оставяте частица от себе си във всеки един подарък, който правите. Така той ще бъде още по-специален и ще се помни завинаги.

Чудесен вариант за хората, които обичат да творят, е този бял хартиен часовник, чийто дизайн остава изцяло във вашите ръце. Не се притеснявайте – материалът, от който е направен, е подобен на хартия, но е устойчив на късане и е много по-издръжлив, отколкото изглежда на пръв поглед.


5. Превърнете вашия подарък в събитие. Да, нека близките ви се постараят мааалко повече, преди да разберат какво сте им приготвили. Можете да организирате някаква интерактивна игра от типа "Топло и студено" или каквото друго ви хрумне, просто дайте воля на въображението си. Ако пък не искате да ги затруднявате особено, заложете на класиката – пъзел под формата на сърце, изработен от красива топло печатана дървесина. Напишете своето послание, върнете го обратно в кутийката, за да може после любимият ви човек да го сглоби и да прочете пожеланието.


6. Успехът идва безотказно, когато залагаме на сигурно, затова не се притеснявайте да го сторите. Всички обичаме вкусните напитки и парти вечерите с приятели, а следващите аксесоари са идеални подаръци за пораснали момчета и момичета. Започваме с уникалния направи-си-сам комплект за молекулярни коктейли.

С него мохито в капсула, мартини торта или текила с лимонена пяна вече не са запазена марка на скъпите барове и могат да станат част от менюто на всеки дом.

Развеселете чашите за купона с тези усмихнати ледчета, направени с помощта на оригинална силиконова формичка за лед.

Любителите на хмела може да оборудвате със супер симпатичното Бирено чудовище, а тези на виното – с Пиратския тирбушон, който вади тапи с абсолютна лекота като един истински професионалист.


7. Накарайте приятелите си да се посмеят на своите недостатъци, странни навици и слаби места. Имате ли колеги, които хващат два молива и правят импровизирано барабанно соло, изглеждайки сякаш изнасят концерт пред многохилядна публика? Подарете им тази възможност със страхотните барабанни моливи, които могат да напишат рефрена толкова добре, колкото и да го изсвирят.

 

8. И докато сме на музикална вълна... Музика и пак музика! Едва ли можете да се сетите дори за един човек около вас, който не обича да слуша музика. В този смисъл няма да сгрешите, ако се спрете на подарък, свързан с любима банда или изпълнител. А какво ще кажете за цяло FM радио?

Това тук е наистина уникално, защото е направено от рециклиран картон.


Може да се ползва и като преносима колонка за iPhone или друго устройство. Комплектът съдържа аудио кабел (3.5 мм жак в двата края), а самото радио тежи едва 420 грама.

За още много фантастични идеи разгледайте сайта creativegg.com

Сподели.