Как 4 акупресурни точки могат да ни избавят от махмурлук и още нещо

Pinterest LinkedIn +

На кого ли не се е случвало да има тежък махмурлук, главоболие и безброй задачи и въпреки поредното хапче да продължава да се чувства като блъснат от кола?!

Е, предполагам, че и на вас ви е писнало от болкоуспокояващи, затова да опитаме с малко масаж…

Предлагаме ви 4 акупресурни точки, с които лесно можете да се избавите от махмурлук, гадене, менструални болки – неразположения, които все идват в най-неподходящите моменти…

1. Изпълнения в стил "Последният ергенски запой" винаги приключват по един и същ начин. Да видим как да излекуваме последствията:

Погледнете външната част на лявата си длан и открийте пресечната точка на линиите на палеца и показалеца, притиснете силно и за кратко от двете страни, а след това минете и на другата ръка. Направете няколко повторения, като всеки път сменяте ръцете. А сега как се чувствате?

2. Понякога и ни се гади – независимо дали от хората около нас, или просто защото сме пипнали някой вирус. Без значение каква е причината, и това е поправимо:

Поставете средния пръст и показалеца от външната страна, точно под сгъвката на китката, като оставите един пръст разстояние между тях. Нека от вътрешната страна да остане палецът, който да се падне между пръстите, които са от външната страна на ръката. Притиснете ги заедно. Е, отмина ли?

3. Имаме и нещо специално за дамите и техните моменти на неразположение. За да изгоните менструалните болки, опипайте кръста си и открийте мястото между лумбалните прешлени и опашната кост, притиснете го силно, докато правите дълбоки вдишвания през носа и издишате през устата. Скоро ще усетите, че болката се разсейва.

4. За да допълним съветите си за едно пълноценно съществуване отвъд границите на това, което ни е позволила природата, следващият урок ще ви научи как да преодолявате усещането за преяждане и да ускорите храносмилането си:

Поставете всичките си десет пръста така, че да образуват хоризонтал под линията на ребрата, който пък да съвпадне с нивото на очите ви. След това, докато дишате дълбоко, силно натиснете надолу (но не и навътре – все пак не искаме да попилеем вкусната храна, нали?). След няколко повторения ще имате място поне за още едно от онези шоколадови бонбончета с лешников пълнеж, ммм...

Сподели.