Juiced

Pinterest LinkedIn +

Жанр: Racing simulator
Година: 2005
Производител/Издател: Juice games/THQ
Системни изисквания: P1ghz, 256 mb ram, 32 MB video

Нека си го признаем - за феновете на горяща гума, миризмата на бензин и мъркането на мощен двигaтел PC пазарът е силно неблагосклонен в последно време. Отминаха славните лета на надпревара между различните фирми разработчици, коя да представи по-реалистичния и т.н. и т.н. рейсър. От една страна технологиите се развиха до такава степен, че никой вече не се шашка на наистина кръгли гуми, реалистични отражения и подобни шукаритети. От друга - просто пазарът се пренатрупа с шлака, от която успяха да изплуват три франчайза и оставиха останалите да се давят в собствената си клишираност.

От тези три единият, държан в мастодонтските лапи на EA, показа нещо ново и различно. А имено ъндърграунд състезанията. Основната разлика между тях и нормалните такива, е че вместо специално изработени за целта болиди се използват тунинговани (или разбъзикани вътрешно и външно, за тези от вас не влезли в час с новия речник на градските гъзета) коли за масово производство. Ефектът беше мигновен - дори из нашите родни улички започнаха все по-често да се появяват Голф двойки с пластмасови престилки и брони, модел "Made in Vuicho" а в световен мащаб японските коли реализираха 35% увеличение на продажбите. Манията се дозакрепи и с двата филма Fast and Furious, което доведе до тоталното пощуряване на всеки втори автомобилопритежател.

Защо ви ги разказвам всички тези нещица? Ами защото Juiced е именно игра за ъндъргаунд състезанийца. Третата по реда си (NFS Underground и Midnight Club 1 и 2 са първите поели в тази посока) в която за пореден път ще си купите куцо возило, ще почнете да го юркате по знайни и незнайни магистрали, докато замените стария двигател с нова турбо версия, бутилката гранясало олио на задната седалка с две 8 шотови нитро капсули и излющената боя с гъзарски, ръчно нарисуван винил.

Автопаркът е огромен, включващ най-доброто от 2000-та година насам на американските и япоснки производители, като последните по default са по-добри. Печелейки състезание, печелите пари. С тях можете да си купите ново возило, или да подобрите старото - всичко това на фона на една много добра, но все пак не и перфектна за времето си графика. Има и мацки, но нискополигонестите виртуални цици все още стоят далеч зад високо текстурните реални такива, които поради атмосферните условия на сезона са скупчени из източните части на страната ни.

Официален сайт: http://www.juiced-racing.com

 

Сподели.