John Lawton (Uriah Heep) гостува на "Бургас и морето"

Pinterest LinkedIn +

На 4 и 5 август в Летния театър в Бургас се проведе традиционният национален конкурс "Бургас и морето". Това беше 25-то издание на конкурса, който се провежда от 1973 г. насам.

Първата вечер беше посветена на юбилея на композитора Тончо Русев, като в негова чест звездите на българската естрада Лили Иванова, Васил Найденов, Орлин Горанов, Йорданка Христова, Силвия Кацарова и др. изнесоха рецитал с негови песни.

Програмата на "Бургас и морето" приключи с изпълнение на легендарния вокалист на Uriah Heep Джон Лоутън (John Lawton), който заедно с музикантите от Б.Т.Р. изпълни хитове като "Easy Living", "July Morning" и др.

Наградата за изпълнител на професионалното жури взе Нина Пенкова, а на второ място се нареди Кремена Кряколова. Третото място и наградата на публката се паднаха на Антония Маркова.

Песен на 25-то издание на "Бургас и морето" стана "Като да и не" - музика, текст и изпълнение: Росица Кирилова. Песните на второ и трето място са съответно: "Докато кажеш ах" (в изпълнение на Искрен Пецов) и "Бялата лодка"(изпълняват Нора Караиванова и Стефан Илчев). Наградата на публиката в тази категория отиде при творческия екип Максим Горанов, Свобода Даскалова и Найден Милков за песента им "Целувка с дъх на море".

Сподели.