Жизел Бюндхен оглави списъка на Forbes за най-печеливши модели на 2013 г.

Pinterest LinkedIn +

Авторитетното финансово издание Forbes, което ежегодно обявява най-богатите хора на планетата, както и най-добре печелещите професионалисти в определен бранш, и през 2013 г. не пропусна да съобщи кои са най-добре платените манекенки на годината.

Списъка за седми пореден път оглави Жизел Бюндхен. Родената в Бразилия 33-годишна германка е спечелила 42 милиона долара през последните 12 месеца, като голяма част от приходите й са резултат от работата на модела за известни козметични компании. Освен това Бюндхен пусна на пазара и собствена линия обувки с марка Ipanema.

Съпругата на актьора Орландо Блум - 30-годишната австралийка Миранда Кер - заема второ място с годишна печалба от 7,2 милиона долара, следвана от 32-годишната Адриана  Лима, заработила 6 милиона долара.

В челната десетка намират място още ветеранката Кейт Мос, както и по-нови лица като китайката Лиу Вен, пуерториканския модел Джоан Смолс, датчанката Ема Стоун и др.

Повечето от моделките в списъка имат "ангелски" договор с прочутата модна компания Victoria's Secret или поне са участвали в нейни модни ревюта.

В топ 10 тази година не попадат супермодели като Алесандра Амбросио и Дауцен Крус. По всяка вероятност в следващите 12 месеца (юни 2013 - юни 2014) сред най-печелившите модели ще се наредят и Карли Клос и Кейт Ъптън, които в момента са на гребена на вълната в модния бранш.

Най-печеливши модели през 2013 г. според Forbes:

1. Жизел Бюндхен (42 милиона долара)
2. Миранда Кер (7,2 милиона долара)
3. Адриана Лима (6 милиона долара)
4. Кейт Мос (5,7 милиона долара)
5. Лиу Вен (4,3 милиона долара)
6. Хилъри Рода (4 милиона долара)
7. Каролин Мърфи (3,6 милиона долара)
8. Джоан Смолс (3,5 милиона долара)
9. Кандис Суейнпол (3,3 милиона долара)
10. Лара Стоун (3,2 милиона долара)

Сподели.