Jennifer Aniston издуха Brad Pitt в Коледния боксофис

Pinterest LinkedIn +

Комедията "Marley & Me" на режисьора Дейвид Фракъл (David Frankel) оглави американския боксофис веднага след коледните празници в Северна Америка.

Звездите на афиша са Оуен Уилсън (Owen Wilson), Дженифър Анистън (Jennifer Aniston), Катлийн Търнър (Kathleen Turner) и Алън Аркин (Alan Arkin). Младото семейство Гроган решава да си вземе малък лабрадор на име Марли, който да внесе допълнително разнообразие в живота им. Кучето се превръща в много повече от домашен любимец за двамата и те успяват да научат важни житейски уроци именно от Марли.

 
"Bedtime Stories" е най-новата комедия, в която продуцент и изпълнител на главната роля е комикът Адам Сандлър (Adam Sandler). В останалия каст се открояват имената на Къртни Кокс (Courteney Cox) и Гай Пиърс (Guy Pierce). Комедията, режисирана от Адам Шенкман (Adam Shankman), проследява неволите на Скийтър Бенсън, който мечтае да стане управител на хотел. Един ден неговата сестра заминава извън града и той трябва временно да наглежда двете й деца. За негов ужас вечерните детски приказки, които им разказва се превръщат в реалност, в която той е главното действащо лице.


Третата позиция е за още една премиера, която идва от режисьора Дейвид Финчър (David Fincher). "The Curious Case of Benjamin Button" е с участието на Брад Пит (Brad Pitt), Кейт Бланшет (Cate Blanchett), Джулия Ормънд (Julia Ormond) и Джейсън Флеминг (Jason Flemyng). Лентата разказва за необичайния случай на Бенджамин Бътън, който се ражда на осемдесетгодишна възраст. В разрез с природните закони той започва да се подмладява, което му помага да погледне на живота по един съвсем нов начин. Бенджамин е поставен в условия, които никой друг не може и да си представи.

 
Дългоочакваният нов филм на звездата Том Круз (Tom Cruise) влиза директно на четвъртото място. Военната драма "Valkyrie", в която участват и актьорите Том Уилкинсън (Tom Wilkinson), Кенет Брана (Kenneth Branagh) и Терънс Стамп (Terence Stamp) е режисирана от Брайън Сингър (Брайън Сингър (Bryan Singer). Действието се върти около тайния план на група висши немски офицери, които искат да убият Хитлер и да сложат край на Втората световна война. Тайната операция "Валкирия" се проваля и всички замесени офицери от СС са осъдени на незабавна смърт директно от самия Хитлер.


Лидерът от последната седмица "Yes Man" пада надолу в боксофиса, но въпреки това продължава да се излъчва в 3400 щатски киносалона. Режисьорът Пейтън Рийд (Payton Reed) е екранизирал романа на британския журналист Дани Уолъс (Danny Wallace), в който се разказва за неудачника Карл Алън и неговото обещание. Той се зарича, че каквото и да му струва за период от една година, ще отговаря само с "Да" на всички въпроси и предложения към него. Джим Кери (Jim Carrey), Зоуи Дешанел (Zooey Deschanel) и Терънс Трамп (Terence Tramp) са големите имена в забавната комедия.


На шесто място този уикенд е италианският режисьор Габриеле Мучино (Gabriele Muccino) и неговата най-нова продукция "Seven Pounds". Драмата включва имената на Уил Смит (Will Smith), Розарио Доусън (Rosario Dawson), Уди Харелсън (Woody Harrelson) и Бари Пепър (Barry Pepper). Техните екранни персонажи са част от драматичната съдба на данъчния служител Бен Томас. Той получава просветление и решава да помогне на седем произволни души, за да изкупи греховете си от миналото. Съдбата го среща с Емили, която има проблем със сърцето и именно тя променя целия план на Бен.


Високобюджетната анимация "The Tale of Despereaux" е озвучена с гласовете на актьорите Матю Бродерик (Matthew Broderick), Дъстин Хофман (Dustin Hoffman), Кевин Клайн (Kevin Kline) и Стенли Тучи (Stanley Tucci). Режисурата е дело на тандема Сам Фел (Sam Fell) и Робърт Стивънхаген (Robert Stevenhagen), които са филмирали приключенията на малката мишка Десперо.Той се ражда в подземията на кралство Дор, но вътрешно е убеден, че един ден ще стане герой и ще промени живота на себеподобните си. Без да спазва препоръките на по-възрастните Десперо отива в света на хората, за да изпълни мисията си.


Осмото място е за фантастиката "The Day the Earth Stood Still". Римейк на едноименния филм от 1951 г., новата версия е режисирана от Скот Дериксън (Scott Derrickson). Апокалиптичната драма е фокусирана върху посланието, което извънземният Клаату носи на човешката раса. Той се приземява в Ню Йорк и след като се трансформира в човешко тяло предупреждава хората, че ако не променят отношението си към природата, ще бъдат заличени. Киану Рийвс (Keanu Reeves), Дженифър Конъли (Jennifer Connelly), Кейти Бейтс (Kathy Bates) и ветеранът Джон Клийс (John Cleese) изпълняват главните роли в лентата.


Авторът на комикси като "300" и "Sin City" Франк Милър (Frank Miller) за втори път застава зад камерата, за да режисира новата си продукция "The Spirit". Холивудските имена в лентата му са на Самюъл Ел. Джаксън (Samuel L. Jackson), Ева Мендес (Eva Mendes) и Скарлет Йохансон (Scarlett Johansson).Сценарият проследява полицай Дени Колт, който е убит по време на акция, но успява да възкръсне, за да търси отмъщение. Той се завръща в света на живите като Духът, който търси разплата за греховете на всички злодеи. Най-трудната му задача е да се справи с гангстера Октопода, чиято цел е да заличи града.

 
Последната, десета позиция в боксофиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за мистъри-драмата "Doubt". Три седмици след премиерата си, филмът на режисьора и сценарист Джон Патрик Шенли успя да влезе в челната десятка на класацията. Главните роли се изпълняват от Мерил Стрийп (Мeryl Streep), Филип Сиймор Хофман (Philip Seymour Hoffman) и Ейми Адамс (Amy Adams), чиито екранни персонажи са част от драмата, която се разиграва в католическо училище в Бронкс през 1964 г. В учебното заведение е приет първият цветнокож ученик, но на преподавателите им прави впечатление, че свещеник Флин се увлича сериозно по момчето.
Боксофис класация на Северна Америка за периода 26 – 28 декември:

Заглавие Бюджет Приходи до момента:

Заглавие Бюджет Приходи до момента
1.  "Marley & Me" $ 25 млн. $ 52 млн.
2. "Bedtime Stories" $ 120 млн. $ 39 млн.
3. "The Curious Case of Benjamin Button" $ 150 млн.

$ 38 млн.

4. "Valkyrie" $ 90 млн.

$ 30 млн.

5. "Yes Man" $ 50 млн. $ 50 млн.
6. "Seven Pounds" $ 55 млн. $ 39 млн.
7. "The Tale of Despereaux" $ 100 млн. $ 28 млн.
8. "The Day the Earth Stood Still"

$ 90 млн.

$ 64 млн.
9. "The Spirit $ 60лн. $ 10  млн.
10. "Doubt" $ 25 млн. $ 9 млн.
 

Сподели.