Жената от водата (Lady in the Water)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2006, 110'
Режисьор: М. Майт Шайамалан
Сценарий: М. Майт Шамалаян
Участват: Пол Джиамати, Джефри Райт, Брус Далас Хауърд, Синди Ченг, Фреди Родригес и други
Фентъзи-трилър, със субтитри, английски

Само за шест години и с четири филма за Холивуд, индиецът М. Майт Шайамалан, успя да се наложи като един от най-ухажваните режисьори от големите киностудиа. Първата му голяма хитова продукция беше “Шесто чуство” (1999), която донесе приходи от 620 млн долара от прожекциите му в цял свят.

Новият му филм “Жената от водата” отново е изцяло негово дело като режисьор, сценарист и продуцент, и засяга любимата му фентъзи тематика в съчетание с реалния живот. За основа на историята той е ползвал приказка за лека нощ, която сам е съчинил преди години, за да приспива децата си с нея. В каста на лентата се открояват имената на актьорите Пол Джиамати (“Късметлията”), Джефри Райт (“Сириана”) и Брус Далас Хауърд (“Селото”).

Кливланд Хийп (Пол Джиамати) е обикновен управител на сграда, в която се дават апартаменти под наем. Неговата задача е да поддържа реда в района и да помага на наемателите, ако имат нужда от нещо. Всеки един от тях си има своите странности – фитнес маниак, който само за това мисли, възрастна дама и нейните котки, многолюдно китайско семейство и други не по-малко необичайни наематели.

Подреденият живот на Хийп се променя, когато една вечер спасява млада дама от удавяне в басейна пред сградата си. Той с изумление научава, че нейното име е Приказка (Брус Далас Хауърд) и тя не принадлежи на нашия свят. Нейната мисия тук е да се срещне с човек, който в момента пише роман и живее точно на това място. Тя идва от Синия свят и трябва да му предаде важно съобщение, касаещо цялото човечество.

Без да има представа дали писателят е мъж или жена, Хийп решава да й помогне и тръгва на малко “разследване” по апартаментите. Съвсем скоро става ясно, че Приказка е героиня от приказка за лека нощ, която източните народи разказват на малките си деца преди лягане. Силите на злото обаче са изпратили няколко свирепи създания да спрат Приказка и на Хийп и съквартирентите в сградата им се налага да се борят за нейния живот.

Официален сайт: http://ladyinthewater.warnerbros.comСподели.