"Желязната лейди" на голям екран

Pinterest LinkedIn +

Френската филмова компания "Pathe" се обединява с BBC за поредния амбициозен проект - да пресъздаде живота на бившия министър-председател на Обединеното кралство Маргарет Тачър (Margaret Thatcher) на голям екран.

След като "Pathe" изиграха основна роля в една от най-успешните продукции на 2006 г. "Кралицата", компанията е решена да продължи поредицата от филми, насочени към британските жени- управници, съобщава Variety. По лентата ще работят заедно продуцентът Деймиън Джоунс (Damian Jones) и сценаристът Браян Филис (Brian Fillis).

Сценарият на филма отново няма да обхване целия живот на "Желязната лейди", а само един от най-забележителните периоди от управлението й - 17 дни преди войната във Фолкланд през 1982 г. Конфликтът избухва, когато Аржентина навлиза в отдалечения архипелаг в южния Атлантик, който е владение на Великобритания.

Все още не е оповестено кой ще изиграе образа на Маргарет Тачър, както и режисьорът и бюджетът на филма. Заглавието и датата на премиерата също не са уточнени.
Сподели.